Media Lab bezoekt eerstejaars leerlingen op de Wildbaan


BORCULO – Afgelopen week bracht het Media Lab een bezoek aan de eerstejaars leerlingen van de Wildbaan. In een speciaal ingerichte vrachtwagen gingen jeugdagenten en jongerenwerkers in gesprek met de leerlingen over belangrijke thema’s die zij dagelijks tegenkomen. Onderwerpen zoals cyberpesten, misbruik van beeldmateriaal, nepvuurwapens, en het gebruik van alcohol, drugs en vuurwerk kwamen aan bod.

Interactieve sessies voor bewustwording
Tijdens het bezoek werden filmpjes getoond en gerichte vragen gesteld om het gesprek op gang te brengen. Dit zorgde ervoor dat de leerlingen niet alleen informatie ontvingen, maar ook actief konden meepraten en vragen stellen. Deze interactieve sessies waren erop gericht om het bewustzijn van de jongeren te vergroten en hen te helpen veilige keuzes te maken in hun dagelijks leven.

Een waardevolle ervaring
Het bezoek van het Media Lab bood de leerlingen een waardevolle ervaring. Door de open gesprekken en de mogelijkheid om vragen te stellen, kregen de jongeren de kans om hun kennis te vergroten en bewuster om te gaan met de uitdagingen die zij tegenkomen. De jeugdagenten en jongerenwerkers benadrukten het belang van deze gesprekken en hopen dat de leerlingen de opgedane kennis zullen toepassen in hun dagelijkse leven.

Voor meer informatie over de activiteiten van het Media Lab en toekomstige bezoeken check deze link. 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven