Folklore met vier dansgroepen tijdens Noabermiddag in Borculo

BORCULO -Dansgroep de Plaggenmeijers houdt op 24 november Noabermiddag bij zalencentrum Kerkemeijer in Borculo. Tijdens deze middag brengen vier dansgroepen een korte voorstelling met als thema ‘vernieuwing in de folklore’. Bezoekers kunnen actief deelnemen aan enkele dansen.

Ontmoeten en inspireren
De Noabermiddag is ontstaan om dansgroepen binnen de regio elkaar te laten ontmoeten en inspireren. Hierbij zijn belangstellenden van harte welkom en de toegang is gratis. Het thema van dit jaar is ‘vernieuwing in de folklore’. Sinds het klompendansen erkend is als immaterieel erfgoed, spannen diverse verenigingen zich in om de traditionele folklore op te frissen. Deze werd lang gekenmerkt als stoffig en sloom, maar er is veel veranderd. De folklore is bijzonder geworden door de schaarste, choreografieën zijn vernieuwd, de presentaties zijn actiever en er komt zelfs toneel om de hoek kijken. Er worden meer disciplines gebruikt dan voorheen.
Tijdens de aanstaande Noabermiddag presenteren de volgende groepen zich: de Krekkers uit Enschede, de Hoolter Daansers uit Holten, de Tjonger Skotsploech uit Nieuwehorne en de Plaggenmeijers uit Rekken. Allegroepen brengen op eigen wijze een voorstelling met livemuziek. Tijdens de pauze kunnen de bezoekers luisteren naar en dansen op muziek van de Knapzakkers.

Informatie
De Noabermiddag op 24 november begint om 14.00 en wordt om 17.30 uur afgesloten. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De toegang is voor iedereen gratis.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven