Kinderactiviteiten in de herfstvakantie in Neede


NEEDE – Tijdens de herfstvakantie zijn er diverse activiteiten in Neede.

De kabouterroute
Het natuurpark de Natuurpark Kronenkamp, Speeltuin  Trefpunt de Berg en de VVV Neede hebben in september 2023 een kabouterroute ontwikkeld. De route loopt door Neede langs verschillende kabouterdeurtjes. De kabouters kennen verschillende verhalen over de geschiedenis van Neede. Bij elke deur is een kaboutergedichtje, deze is gebaseerd op bijzondere verhalen, mensen, locaties of verenigingen uit Neede. De basisroute langs de deurtjes  is ca. 2,5 km. Deze route is uit te breiden met verschillende lussen.

Kinderfietsroute
De vrijwilligers van de VVV Neede hebben een kinderfietsroute van ongeveer 10 km rondom Neede uitgezet. Je komt langs speeltuinen, de uitkijktoren, de Ordelmanskoele ,waar je kunt klimmen en klauteren op de kindersurvivalbaan, het natuurpark de Kronenkamp en het dierenparkje van ACF Ter Weeme. Neem een bal en je tafeltennisbatjes mee want deze kun je onderweg gebruiken. Er zijn  twee wandeltochten op de Needse Berg uitgezet. Je komt langs het bed van de reus dat je via een doolhof kunt vinden. De kinderen van 4-8- jaar kunnen via de 3 km lange bewegwijzerde route, het verhaal van MAX en Meike op zoek naar Woudy, volgen. De kinderroute van ca 5 km “Terug naar het stenen tijdperk” is voor kinderen van  8-12 jaar. Door het dorp kun je een kinderfotopuzzeltocht lopen. De vleermuis wijst je met behulp van foto’s de weg langs leuke plekjes in Neede. Als je het opdrachten formulier inlevert bij de VVV winkel, heb je kans op een leuke prijs.

Op jacht met de vleermuis
De deelname is gratis. Vanaf woensdag 26 oktober tot 30 november kun je een jachtkaart bij de  VVV winkel in Neede ophalen. De deelnemers zoeken het vleermuisje  met een letter in de etalage van de winkels in de Oudestraat, Ruwenhofstraat tot Scapino  en Borculoseweg. Kinderen ontvangen bij inlevering van de kaart een kleine attentie. 2 december wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

 

Hou je  van klimmen en klauteren?
Kom naar de survivalbaan in de Ordelmanskoele  op de Needse Berg.  Deze natuurspeeltuin is gratis. De 10 meter hoge Natuurobservatietoren op de Needse Berg kun je beklimmen. Je kunt hier genieten van de wijde omgeving. Bij mooi weer kun je zelfs Duitsland zien. De Hollandsche molen is te bezichtigen op dinsdag middag en zaterdag en als de wieken draaien. Alle routes zijn het gehele jaar door te koop bij de VVV winkel in Neede.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven