Culturele uitwisseling Neede en Gescher

NEEDE – Op zondag 13 0ktober hadden we de eer om een delegatie van onze zuster carnavalsvereniging uit Gescher te mogen ontvangen. Op initiatief van de Groene Garde, een onderdeel van NCG de Vlearmuze en een aantal leden van de Prinsengarde uit de Klokkenstad,hadden het plan opgevat elkaar buiten het carnavalsseizoen in een andere hoedanigheid te ontmoeten. Vorig jaar werd de daad bij het woord gevoegd en waren de toen regerende Hoogheden begeleid door een aantal Groene Gardisten te gast in Gescher.

Informeel
De ontvangst was met alle egards, hartelijk en lekker informeel. Naast het genot van de nodige versnaperingen kreeg het bezoek ook een culturele lading, zoals, onder anderen een bezoek aan het klokken museum aldaar.
Wij vonden dat wij niet achter konden blijven om hen voor een tegenbezoek uit te nodigen, waarop enthousiast werd gereageerd. Op de dertiende oktober was het dan zover. Klokslag 12.33 uur konden wij ze in het Nus verwelkomen met koffie en krentenwegge. Vervolgens met elkaar in een huifkar naar de Kronenkamp. Daar werden wij zeer prettig ontvangen door de dienstdoende gids dhr. Atema, die ons op een onderhoudende wijze de geschiedenis van het complex, van begin tot en met de situatie nu, heeft geschilderd. Met als extra moeilijkheid: in het Duits. We durven wel te stellen dat Neede en Gescher negentien watermanagers rijker zijn. We namen afscheid van de Kronenkamp en gingen op weg richting de Needse Berg om halt te houden bij de uitkijktoren. Daar werden we op hoog niveau verrast op een stevige regenbui, maar dankzij een goed dak boven ons hoofd en een lekker drankje in de hand, was het daar goed toeven.

Afsluiting
Als afsluiting van de dag hebben we op onze thuisbasis gezamenlijk van een eenvoudig maar overheerlijk stamppot buffet genoten. Terugkijkend op deze middag was iedereen het erover eens dat deze bijeenkomst meer dan geslaagd was, en voor herhaling vatbaar.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven