Elke Berkellander een boom in Neede, Noordijk en Rietmolen


NEEDE/NOORDIJK/RIETMOLEN – In de tweede ronde van ‘Elke Berkellander een boom’ zijn inwoners van Neede, Noordijk en Rietmolen aan de beurt. Elk adres kan een gratis boom of struik bestellen. De gemeente Berkelland en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) werken samen om dit project in 3 jaar tijd uit te voeren. Inwoners van Neede, Noordijk en Rietmolen kunnen hun boom of struik bestellen via slgelderland.nl/projecten/boomberkelland. Het doel van deze actie is om meer gevarieerde bomen te planten. Vorig jaar in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo deed maar liefst de helft van de inwoners mee. Er werden 2168 bomen en struiken uitgedeeld. Wethouder Hans van der Noordt kijkt met trots terug: “Met zoveel deelnemers in de eerste ronde was het project een groot succes. Dat is ver boven verwachting.” Ook de inwoners waren positief met reacties als: “Supermooi initiatief, hier word ik blij van”.

 

Waarom een boom of struik planten?
“Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp gebruiken,” aldus de wethouder. “Door bomen en struiken te planten, bieden we deze dieren voedsel- en nestplaatsen. Bomen zorgen ook voor schaduw en verkoeling, wat prettig is op warme dagen. Daarnaast dragen inheemse bomen bij aan een fijne en mooie leefomgeving. We kiezen zoveel mogelijk voor streekeigen bomen en struiken en ook fruitbomen. Zo helpen inwoners mee om de biodiversiteit te stimuleren en meer schaduw en beschutting te creëren.”

 

Een gratis boom voor elke Berkellander
Dit jaar zijn de inwoners van Neede, Noordijk en Rietmolen aan de beurt. Zij krijgen een brief over de actie. Elk huishouden kan één gratis boom of struik aanvragen voor de tuin, het erf of balkon. De bomen en struiken worden in de winter geplant. De dorpen Eibergen, Rekken, Ruurlo en Beltrum zijn volgend jaar aan de beurt.

 

Hoe kunnen inwoners meedoen?
Aanmelden kan tot 30 november via SLG: slgelderland.nl/projecten/boomberkelland. Op de website staat ook een lijst van de beschikbare bomen met informatie over de bloei- en groeiwijze.

 

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven