Gemeente hijst Regenboogvlag op Coming Out Day

BERKELLAND – Vandaag, 11 oktober, hijst de gemeente Berkelland de regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day. Deze dag staat in het teken van bewustwording en acceptatie van seksuele voorkeur en genderidentiteit. De gemeente Berkeland vindt het belangrijk dat iedereen zich vrij en veilig voelt om zichzelf te kunnen zijn.

Acceptatie
“Als Regenbooggemeente zetten wij ons actief in voor de acceptatie van al onze inwoners, ongeacht gender of seksuele voorkeur. We streven naar een samenleving waar diversiteit wordt gevierd en iedereen zich welkom voelt”. Aldus een woordvoerder van de gemeente.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeente hijst Regenboogvlag op Coming Out Day”

  1. De Gemeente lijkt hierbij een selectieve uiting te doen en niet neutraal te zijn.

    LHBTIQ personen worden in hokjes gedrukt en zo lijnrecht tegenover Hetero’s geplaatst. Hierdoor worden tegenstellingen versterkt en dat is de definitie van polarisatie. Polarisatie lijkt dan door het hijsen van regenboogvlag door de Gemeente te worden veroorzaakt.

    Misschien kunnen we beter stoppen met de regenboogvlag bij het Gemeentehuis en Artikel 1 van de Grondwet uitdragen:

    “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan”.

    Het lijkt mij ook dat je deze masten moet gebruiken voor de Nederlandse, Gelderse, Achterhoekse en Berkellandse vlag en verder niets 🍀

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven