In De Antonius Rekken mag men voortaan opscheppen

REKKEN – Eetcafé Rekken vierde op 1 oktober de overstap van dorpshuis Den Hof naar ontmoetingscentrum De Antonius. Volle bak met 45 gasten en een veertienkoppige staf. De ‘bouwpredikanten’ ontvingen veel complimenten over de prachtige restauratie en nieuwbouw, die zij trots in ontvangst namen. Zij kennen als geen ander de kardinale deugd ‘gematigdheid’, er over opscheppen deden ze dus niet. Die kans grepen de eetcafé-gasten wèl toen ze het driegangendiner kregen voorgeschoteld.

Verstaan
De betere akoestiek dan die in Den Hof bleek al bij de tafels, waar de zes aanzittende personen elkaar in het algemeen goed konden verstaan. Woordvoerster Marianne Blaauboer verkoos niet de kansel, maar ging voor haar praatje-vooraf richting orgel. Door de langgerekte zaal was ze moeilijk te verstaan, maar met microfoon was dat snel verholpen. Het thema van het diner was ‘herfst’, wat inhield dat veel zorg besteed was aan vitaminerijke kost.

Gerechten
Het voorgerecht was tomatensoep. Deze was uitmuntend door een ondefinieerbaar lekkere ‘bite’. Kok Marco Venderink-Tuinstra om een toelichting gevraagd. “Dat prettige mondgevoel wordt gevormd door de combinatie van pomodori-tomaten met een pondje uitgebakken spek door de blender te halen.” Er was op de kop af genoeg, dus het smikkelen en smullen hield na 1 bordje op. De tweede gang bestond uit aardappelpuree, knaspersla en varkensvlees met pruimen. Hier was de knaspersla de overduidelijke winnaar, met onder andere bleekselderij, radijs en een heerlijke dressing. Het varkensvlees was lekker, maar door de combinatie met pruimen aan de onverwacht (te) zure kant. Het dessert was vanilleyoghurt met vers fruit. Een frislekkere afronder, wat gezoet met kweeperengelei.

 

Informatie
Het Eetcafé Rekken team was bij haar eerste optreden in De Antonius voltallig. Voor 1 keer de volledige namen in alfabetische volgorde: Chris en Marianne Blaauboer, Greet Bouwmeester, Betsie van Kemenade, Jaqueline Knappstein, Truus Griessen, Martin Leusink, Alie Sieben, Marco Venderink-Tuinstra, Wolf Volkmann, Peter van de Vondervoort, Ellen en Henk Weijers, Charon Winkelhorst. Het volgend diner is op dinsdag 5 november 2024 in De Antonius. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of via [email protected] kunt u een dinerbon bestellen. (PvdV)

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven