Informatieavond over taalontwikkelingsstoornis en laaggeletterdheid

EIBERGEN – Woensdag 23 oktober is er een gratis informatieavond over taalontwikkelingsstoornis (TOS) en laaggeletterdheid voor ouders/opvoeders en professionals. Wil je weten en ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis is? Of wat laaggeletterdheid inhoudt? Kom dan naar deze informatieavond in Eibergen. Tijdens deze avond zullen gastsprekers van Kentalis meer vertellen over TOS. Een specialist van de Bibliotheek Oost Achterhoek vertelt meer over laaggeletterdheid.

Over TOS en laaggeletterdheid
Taalontwikkelingsstoornis (TOS) en laaggeletterdheid zijn relatief onbekend en onzichtbaar. Toch komen ze vaak voor. Het is belangrijk om beide zo vroeg mogelijk te signaleren, voor passende begeleiding en behandeling. Bij TOS verwerken de hersenen taal minder goed, waardoor een kind bijvoorbeeld moeite kan hebben met praten of het begrijpen van taal. De gevolgen van een taalontwikkelingsstoornis zijn voor ieder kind anders. Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Zonder taal of voldoende basisvaardigheden kun je jezelf niet goed redden. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld werk, inkomen en mentale gezondheid.

Meld je gratis aan!
Voor: ouders/opvoeders en professionals
Datum: woensdag 23 oktober
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek Oost-Achterhoek, Grotestraat 58, Eibergen
Meld je aan op www.preventieplatformjeugd.nl

Preventie Platform Jeugd
Deze informatieavond is een initiatief van Preventie Platform Jeugd. Het Preventie Platform Jeugd biedt trainingen, cursussen en bijeenkomsten aan voor kinderen, ouders, opvoeders en professionals in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Kijk voor meer informatie op www.preventieplatformjeugd.nl.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven