BBB Berkelland stemt tegen het regionaal Beleidsplan, Dekkingsplan en het Risicoprofiel van het VNOG

BERKELLAND – BBB Berkelland stemde afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering tegen het regionaal Beleidsplan, Dekkingsplan en het Risicoprofiel van het VNOG. Opnieuw een opvallende stemming. We spraken met Bouke Winters en William Geerdink van BBB Berkelland over de keuze: 

Voelt niet goed
“Het dekkingsplan, beleidsplan, risicoprofiel en bijlagenboek bevatten tezamen in totaal zo’n 350 pagina’s, dat is heel veel om ook echt te kunnen controleren. Dit voor kennisgeving aannemen zou kunnen maar er wordt ons gevraagd in te stemmen met. Dit voelt niet goed. Wij van BBB Berkelland willen bijvoorbeeld niet dat er nog eens een noodverordening komt net als met de coronamaatregelen. De VNOG doet natuurlijk ook zeker heel veel goeds. Maar de schade die de coronamaatregelen hebben aangericht in de samenleving is enorm, mede daardoor onze keuze om tegen te stemmen. Ook worden extreme weersomstandigheden nadrukkelijk benoemd voor het natuurbrandrisico, terwijl dit voor 98% door menselijk falen komt.

Stemverklaringen
William Geerdink: “Natuurbrandrisico komt voor 98 % voor rekening van menselijk falen, niet nodig om hier extra aandacht aan te besteden, door zogenaamde extreme weersomstandigheden.”  

Bouke Winters:
“De VNOG doet een hoop goeds. Maar coronamaatregelen werden met een noodverordening van de VNOG uitgevoerd. De coronamaatregelen hebben veel schade aangebracht in de maatschappij. Als we instemmen met dit te nemen besluit stemmen we mogelijk in feite in de toekomst in met iets soortgelijks en dat willen we met BBB Berkelland niet.”

 

Joost van Oostrum: “Het is niet gebruikelijk om te reageren op stemverklaringen maar wat feitelijk de situatie is geweest is dat de noodverordening vanuit het kabinet kwam”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “BBB Berkelland stemt tegen het regionaal Beleidsplan, Dekkingsplan en het Risicoprofiel van het VNOG”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven