Bezoek van het college aan Melkveebedrijf Goorman in Geesteren


GEESTEREN – Op 1 oktober brachten burgemeester en wethouders een bezoek aan melkveebedrijf Goorman, eigendom van John Koeleman in Geesteren. Tijdens de rondleiding benadrukte John het belang van vruchtbare grond, voldoende water en een goede balans tussen het aantal koeien en dit in balans met de omgeving. De melkveehouderij staat hier centraal, maar John heeft ook oog voor natuur, landschap en biodiversiteit. Hij heeft een aantal percelen met kruidenrijk grasland, afgewisseld met maïsteelt, en werkt samen met de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek aan landschapsbeheer.

Nieuwe kennis
John is voorzitter van de Vruchtbare Kringloop Oost, een lerend netwerk voor grondgebonden landbouw in Oost-Nederland. In studiegroepen en projecten wordt nieuwe kennis ontwikkeld en leren boeren van elkaar. VK-Oost richt zich op vier thema’s: kringlopen, rendement, ondernemerschap en verbinding.

Flexibiliteit
Aan de keukentafel werd besproken hoe agrariërs werken aan een gezonde bodem en de wateropgave, wat flexibiliteit vereist door veranderende omstandigheden zoals droogte en natte periodes. Er werden veel complexe en interessante onderwerpen besproken. John benadrukte dat agrariërs oplossingen kunnen vinden als ze handelingsperspectief hebben. Hij riep de gemeente op om ruimte te geven voor innovatie en zich te richten op een toekomst voor de volgende generatie boeren.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven