College verleent medewerking aan bouw 23 woningen op locatie Hassink in Noordijk

NOORDIJK – Het college van B&W verleent medewerking aan een plan van projectontwikkelaar Reggehave Projectrealisatie en Koopman Vastgoed om op de locatie van voormalig zalencentrum Hassink 23 woningen te bouwen. Het gaat om 8 rijwoningen, 6 levensloopbestendige woningen, 4 2^1 kapwoningen en 5 vrijstaande woningen. Het college is ook positief over het op termijn – bij gebleken behoefte – de achtergelegen sportvelden te bebouwen. Wethouder Arjen van Gijssel: “Dit is een ontwikkeling waar Noordijk al lang naar uitkeek. Er is concreet perspectief op een flinke woningimpuls in een hele mooie mix voor starters, doorstromers en ouderen. Met afspraken over een tweede fase.”

Woningtypes
Uitgangspunt voor dit plan is dat er minimaal 10 woningen onder de Achterhoekse betaalbaarheidsgrens van € 355.000,- (peil 2024) voor een complete woning, inclusief sanitair, keuken, verwarming, installatiewerk, gerealiseerd worden. Daarnaast komen er 6 (tussen) woningen voor starters. In de vrije sector zullen er 7 woningen gebouwd worden. In de af te sluiten realiseringsovereenkomst wordt een bepaling opgenomen dat de woningen in eerste instantie worden aangeboden aan inwoners uit de gemeente Berkelland.

Realiseringsovereenkoms
In de nog overeen te komen realiseringsovereenkomst worden afspraken gemaakt over een ontsluitingsweg, die uitkomt op de G.L. Rutgersweg. Deze ontsluitingsweg met beplanting wordt na aanleg door de ontwikkelende partij overgedragen aan de gemeente. Ook over de waterberging en riolering worden nadere afspraken gemaakt. Door de ligging van het plangebied verdienen deze aspecten nader aandacht. Vervolgonderzoeken zullen dit verder uitwijzen.

Parkeren
In het plan is voldoende ruimte gecreëerd voor de aanleg van parkeerplaatsen met het oog op de te bouwen woningen.

Vervolg
De projectontwikkelaars kunnen het plan nu verder uitwerken en de planologische procedures opstarten. De initiatiefnemers betrekken ook de buurt bij het uitwerken van de plannen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “College verleent medewerking aan bouw 23 woningen op locatie Hassink in Noordijk”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven