Expositie olieverfschilderijen en schildercursus van Johan Deters in Neede


NEEDE – Vanaf woensdag 2 oktober tot en met 27 november is in het ontmoetingscentrum Het Filter in Natuurpark Kronenkamp een unieke expositie van olieverfschilderijen te bewonderen van kunstschilder Johan Deters. Deze expositie biedt bezoekers kans om zich onder te dompelen in de wereld van realistische kunst geïnspireerd door de natuurlijke omgeving.

 

Eibergen
Johan Deters is een veelzijdig kunstenaar uit Eibergen. Zijn werk kenmerkt zich door een subtiele balans tussen abstractie en realisme. De schoonheid van de natuur weet hij op een subtiele wijze vast te leggen. Zijn verfijnde techniek en liefde voor de natuur komen tot uiting in ieder schilderij. De werken zijn doordacht en met zorg gecreëerd. Zijn portofolio is een weerspiegeling van zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe manieren om zijn ideeën tot leven te brengen. Na zijn afstuderen aan de Kunstacademie in Enschede ontwikkelde hij zich door als docent aan de academie voor realistische schilderkunst in Deventer waar hij les gaf in diverse specialisaties.

 

Schildercursus
Naast deze expositie biedt hij de komende maanden tevens een schildercursus aan die ook in Het Filter wordt gegeven. Tijdens deze cursus, die bestaat uit 10 lessen van 3 uur, kunnen deelnemers de fijne kneepjes van het realistisch schilderen met olieverf leren. Onder begeleiding van de kunstenaar zelf, ontdekken de cursisten hoe zij hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en verfijnen. Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden en vindt plaats op diverse dagen gedurende de expositieperiode. Via de website www.johandeters.nl kunt u zich hiervoor inschrijven.

 

De expositie is elke woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30  tot 16.30 uur in Het Filter te bezichtigen op het adres Kronenkamp 14 in Neede.

 

De aangekondigde expositie met werk van wijlen Willy Lorenz is komen te vervallen.

Vanaf woensdag 4 december tot en met woensdag 8 januari zal Harry Ligtenbarg verschillende door hem beschilderde kerstballen exposeren.

 

Voor meer informatie over het park zie www.natuurparkkronenkamp.nl

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven