Siloart en Verbouwing van Halfweg naar ‘Anderhalfweg’ maken kans op Gelderse prijs

BELTRUM – Onder andere de Silo Art Tour Achterhoek, Nettelhorsterweg eerste fase en de verbouwing van Halfweg naar Anderhalf weg in Beltrum zijn genomineerd voor de tiende editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan projecten die bijdragen aan een betere leefomgeving in Gelderland

Categorieën
Voor deze jubileumeditie is het thema ‘thuis voelen’, waarbij de provincie op zoek is gegaan naar projecten die een plek creëren waar mensen graag verblijven en zich thuis voelen. De prijs kent twee categorieën: wonen & woonomgeving en leefbaarheid & sociale verbinding. De genomineerde projecten onderscheiden zich elk op een unieke manier. Deze projecten dragen allemaal bij aan een leefomgeving waar mensen zich echt thuis kunnen voelen.

 

Belonen
Sinds 2006 reikt de provincie Gelderland deze prijs uit om inspirerende projecten te belonen die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van de provincie. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, waarvoor inwoners van Gelderland kunnen stemmen op hun favoriete project. Zowel de jury- als de publiekswinnaar ontvangt een geldbedrag van €10.000 om het project verder te ontwikkelen. Stemmen kan tot en met 10 november 2024 via de website van de provincie Gelderland. De winnaars worden bekendgemaakt op 21 november tijdens de Manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit, waar de prijzen officieel worden uitgereikt.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven