Ritje in een tank bij Open Bedrijvendag Borculo, opbrengst voor goede doel


BORCULO – Wie altijd al eens een tank van dichtbij heeft willen zien, die heeft geluk. Dit weekend staat een Engels pantserinfanterievoertuig (FV 432) op het bedrijventerrein in Borculo. Dit is mede-georganiseerd door Meilink, die zelf een Defensie-afdeling heeft en al jarenlang materiaal en materieel verpakt voor de verschillende krijgsmachtonderdelen en toeleveranciers. Van munitie tot grote onderdelen voor tanks, voertuigen en vliegtuigen. Dit weekend tijdens de Open Bedrijvendag wordt er niets ingepakt voor tanks, maar pakken we juist uit. Met de mogelijkheid om zelf de tank van binnen te bekijken én erin mee te rijden!

Defensie
Ivar ten Velde, vestigingsdirecteur Meilink Borculo, heeft vroeger zelf bij defensie gewerkt. Een veteraan dus die graag wat terugdoet voor andere veteranen. En dat gebeurt nu met deze tank. Volwassenen en kinderen kunnen in de tank meerijden voor € 5,00 per persoon (contant te betalen). De opbrengst, minus onkosten, wordt gedoneerd aan de veteranen in Oekraïne. Een deel van de onkosten is overigens al gedekt: Kuster Energy Borculo sponsort de kosten van de brandstof. De tank, voorzien van kenteken, wordt bestuurd door een vrijwilliger die hiervoor bevoegd is en het ritje gaat vanaf het Meilink-terrein naar de overzijde waar een weiland speciaal voor deze dag is geprepareerd met een graafmachine van Baks. Het terrein heeft nu dus enkele zandgaten én heuvels om er een zo realistisch mogelijke belevenis van te maken voor alle meerijders. Naast de tank is er tijdens deze Open Bedrijvendag natuurlijk veel meer te zien en te doen. Sowieso kan iedereen die in de rij staat te wachten op de tank, alvast op de foto met een militaire humvee (Hummer). Verder zijn er veel activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen en zijn de bedrijfsactiviteiten te zien via een lange of route door het bedrijf.

Industrieterrein
De Open Bedrijvendag is een initiatief van korte alle ondernemers op het industrieterrein in Borculo. Alle bedrijven zijn die dag open voor inwoners uit de gemeente Berkelland en omstreken. Vanwege de verwachte drukte vragen we iedereen om op de fiets te komen. Het bedrijventerrein is die dag autoluw. Wie slecht ter been is of toch met de auto moet komen, kan de auto parkeren naast BOHERO of op het FrieslandCampina parkeerterrein. Vanaf daar gaan een treintje, brandweerauto en huifkar naar Meilink en andere deelnemende bedrijven. Bedrijven die deelnemen hebben een beachvlag buiten staan en zijn vrij toegankelijk van 11 uur ‘s ochtends tot 16 uur ‘s middags. Reserveren is niet nodig.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven