Eerste duofiets van fietsmaatjes Eibergen in gebruik genomen


EIBERGEN – Onder veel belangstelling heeft Burgemeester Joost van Oostrum afgelopen zondag de Achterhoekse vlag van de eerste duofiets van Fietsmaatjes Eibergen getrokken en deze met een fles champagne gedoopt. De fiets heeft de naam Willy gekregen. In haar openingstoespraak verklaarde initiatiefneemster en voorzitter Ine Schenk waarom: haar man Willy genoot altijd enorm als hij met de duofiets van de zorgboerderij in Haarlo op stap geweest was en hij vroeg zich af waarom mensen uit Eibergen niet zo’n fiets ter beschikking hadden. Dat verzoek bleef na zijn overlijden maar in haar hoofd steken, en ziehier nu het resultaat. Wat is er mooier dan om die fiets nu Willy te dopen?

Vermaak
De ceremonie vond plaats op de Brink in Eibergen. Voorafgaand aan het officiële gedeelte werden de omstanders al vermaakt door de Streetdance groep Eibergen. Deze soepele meiden lieten pijnlijk duidelijk zien hoezeer zij verschilden van de doelgroep waarvoor de duofiets gebruikt gaat worden. Na hun optreden nam Ine het woord en bedankte iedereen die meegewerkt had aan de voorspoedige start van Fietsmaatjes Eibergen, het team, alle sponsoren, alle spontane donaties. Ook Burgemeester Joost van Oostrum complimenteerde Fietsmaatjes Eibergen met de vlotte start en was heel blij dat zo’n initiatief zo goed gedragen werd door de gemeenschap. Daarna mocht hij als eerste plaats nemen op de duofiets en met een karavaan van fans, vrijwilligers en sponsoren maakte hij een kleine ronde door Eibergen.

En nu gaat het dus echt gebeuren: de fiets is er, er zijn al diverse vrijwilligers en geïnteresseerde gasten: binnenkort zult u de fiets vaker in Eibergen rond zien rijden! Wil jij ook vrijwilliger worden? Laat het Ine van weten via [email protected] of 06-13451807

Foto’s: Helma Olden

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Eerste duofiets van fietsmaatjes Eibergen in gebruik genomen”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven