Jubileum De Zonnebloem goed gevierd in ‘t Spieker Eibergen

EIBERGEN – Het 75-jarige Jubileum van Nationale Vereniging De Zonnebloem werd afgelopen zaterdag, 21 september, gevierd in theater ‘t Spieker. Daar kwam de Eibergse afdeling van De Zonnebloem met haar gasten bijeen voor een feestelijke bijeenkomst.

Vieren
Genoemd naar de bloem die zich altijd naar de zon richt voor levens- en groeikracht. De Zonnebloem begon in 1945 bij Radio Herrijzend Nederland met de presentatie van een radioprogramma voor zieken en gehandicapten door Alex van Wayenburg. In 1949 was de oprichting van vereniging De Zonnebloem een feit en dat mag gevierd worden. Vermeld dient nog te worden dat Zonnebloem Eibergen in 1966 opgericht werd. Één van de oprichtsters uit die tijd, Carla Baks, is nog steeds vrijwilligster bij de Eibergse Zonnebloemvereniging. Het feest bij ‘t Spieker begon al met een verrassende ontvangst door de dames Karin en Marja van Theater Zoetjesaan uit Zieuwent. Iedereen werd bij binnenkomst door Karin en Marja met een Zonnebloemlied toegezongen en voorzien van een fraaie hoed. In de door de vrijwilligers met zonnebloemplacemats, servetten en ballonnen fraai ingerichte foyer werd koffie gedronken met een heerlijke petit four van Puur Patisserie uit Eibergen.

Orkest
Na het openingswoord door voorzitter Ilse Bouwmeester startte een optreden van de Hilgerländer Musikanten. Dit uit Meddo afkomstige orkest speelt Egerländer muziek van het zuiverste soort. Onder leiding van Hans Hilverink musiceerden de twintig muzikanten aangevuld met een zanger en een zangeres polkamuziek in een show van maar liefst tweemaal 45 minuten. Er werd met volle teugen van genoten, evenals van de warme maaltijd die werd afgesloten door een, voor sommigen te, indrukwekkende dessertklassieker: een Herrencrème. Gelukkig kon het dessert meegenomen worden om thuis van te genieten. Restaurant Grenszicht uit Eibergen nam de catering voor zijn rekening. Na het afsluitende woordje van voorzitter Ilse Bouwmeester ging ieder weer huiswaarts, op eigen gelegenheid of met hulp van vrijwilligers. De Naoberbus vervoerde de mensen in een rolstoel.

Locatie
Zonnebloem Eibergen kan terugkijken op een uitermate goed georganiseerd en met name gezellig jubileumfeest in een geweldige locatie, theater ‘t Spieker. Vrijwilliger worden om het volgende jubileum bij te wonen? Dat kan door aan te melden via www.zonnebloem.nl

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven