Zelf dahlia’s plukken en boeketten voor een zacht prijsje ‘Pluk de dag’ bij Dahliatuin Rekken op 6 oktober


REKKEN – Op zondag 6 oktober organiseert Dahliatuin Rekken van 11.00 uur tot 16.00 uur ‘Pluk de dag’; dé kans om voor een klein bedrag een prachtig boeket unieke dahlia’s in huis te halen.
Met driehonderd soorten dahlia’s is Dahliatuin Rekken bijzonder in zijn soort. Zelf plukken is er normaal uit den boze. Echter, het dahliaseizoen loopt ten einde en daarom is tijdens ‘Pluk de dag’ iedereen vrij bloemen te plukken. Neem dan wel een snoeischaar mee.

Kant en klaar
Liever een kant-en-klaar boeket kopen voor een zacht prijsje? Ook dát kan. Opkomend bloemenverkoopster Natasja Rhebergen (Kas van Tas op Instagram) stelt die dag samen met andere Rekkense bloembinders mooie boeketten samen.

Informatie
De tuin is te vinden bij de Piepermolen aan de Rekkenseweg 87, tegenover Café Kerkemeijer en ’t Winkeltje, vol handgemaakte cadeau’s en spreekproducten. Beide zijn tijdens ‘Pluk de dag’ geopend. Dahliatuin Rekken wordt eens per twee jaar aangelegd en onderhouden door een groep Rekkense vrijwilligers. De kleurenpracht is nog tot en met 11 oktober te bezichtigen. Entree is vrij, maar zonder gift geen dahliatuin. Rondleidingen vanaf tien personen zijn te boeken via [email protected]. Voor wie zelf bijzondere dahlia’s in zijn tuin wil, is zaterdag 12 oktober een datum om te onthouden. De gerooide knollen kunnen dan vanaf 8.30 uur gekocht worden bij de dahliatuin. Zelf een doos of tas meenemen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven