Deze bedrijven bezoek je met de Nightwalk Eibergen

EIBERGEN – Aanstaande vrijdagavond 20 september vindt de Nightwalk Eibergen plaats, een circa zeven kilometer lange wandeling die je door maar liefst 18 prachtige Eibergse bedrijven voert. De Nightwalk Eibergen start en finisht bij Hof van Eckberge aan de Lintveldseweg in Eibergen. Om 19.00 uur start de warming-up, om stipt 19.30 uur is de start en loop je in een lang lint – terwijl de duisternis invalt – richting industrieterrein De Kiefte. Onderweg word je op verschillende plekken verrast met onder andere muziek, zang en presentaties.

 

Langs de koeien, door de timmerwerkplaats
Vanuit Hof van Eckberge loop je langs de zwembaden van Het Vinkennest richting het melkveebedrijf van de familie Meijer-Barts. Daar loop je dwars door de stallen, langs de koeien. Vervolgens neem je een kijkje bij het internationale veetransportbedrijf Groot Zevert Livestock, loop je door de werkplaatsen en kantoren van Spikker Bouw en interieurbouwer Stooff en ontdek je wat Heinhuis Recycling zoal doet. Ook Kvadrat Shade – het voormalige Verosol – en Saint-Gobain Abrasives ga je van binnen zien. Uniek is dat bij Saint-Gobain, ook bekend als Flexovit, gewoon wordt geproduceerd; je ziet dus precies hoe hier producten worden gemaakt! We brengen ook een bezoekje aan de aanbieder van zorg en dagbesteding Parlijn en nemen een kijkje in de showroom en het magazijn van Witzand.

 

Korte pauze en doooorrrrr
Ongeveer halverwege de zeven kilometer lange wandeling is er een pauze bij de technische groothandel van Te Koppele. Hier krijg je een drankje en is er gelegenheid voor een sanitaire stop. Daarna vervolgen we de tocht richting de drukpersen van Drukkerij Maarse, wandelen we dwars door de showroom en werkplaats van autobedrijf Berenpas, door de uitdeukafdeling en spuiterij van autoschade De Kiefte,passeren we het bandenmagazijn en de werkplaats van Profile Vermeulen bandenservice en zie je hoe bij Wax In Wax Out auto’s worden gepoetst. Het laatste bedrijf dat we doorkruisen is Penterman Bouw. Hier krijg je verrassend inkijkje in de timmerwerkplaats, het magazijn en de kantoren.

 

Gezellige nazit
De Nightwalk eindigt bij Hof van Eckberge, waar je onder het genot van een drankje en een hapje gezellig na kunt praten. Wanneer om 22.00 uur alle wandelaars binnen zijn, maakt de organisatie bekend hoeveel geld we met ons allen bijeen hebben gelopen voor de drie lokale en regionale goede doelen: het G-orkest van Euphonia, de Stichting AED-Berkelland en vrijwilligersorganisatie Oriolus.

 

Kaarten koop je hier!
Loop je vrijdagavond 20 september aanstaande mee met de eerste Nightwalk van Eibergen? Koop dan je startkaart online op www.nightwalkeibergen.nl of bij Jumbo Hobelman, Steentjes Makelaars en Hof van Eckberge. Een kaart kost in de voorverkoop 10 euro. Koop je op de avond zelf een kaart dan betaal je 12,50 euro.

De organisatie begroet je graag! Kijk voor meer informatie op www.nightwalkeibergen.nl

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven