Protestposters tegen Azielzoekers Centrum in Eibergen worden weer weggehaald

EIBERGEN – “Omdat het niet voldoet aan de reclamecode, worden deze posters vandaag nog weggehaald”. Laat Hans Pelle de redactie van Nieuws uit Berkelland weten. Sinds dinsdag hangen er in een viertal Eibergse bushokjes posters met de tekst “Tegen culturen die tegen de onze zijn #Eibergenazcvrij. Het is niet het eerste protest tegen de komst van een Asielzoekers Centrum in Eibergen. Het bericht op Nieuws uit Berkelland leverde veel reacties op van zowel voor als tegenstanders van deze uitingen.

 

Reactie college
Wij vroegen Joost van Oostrum om een reactie “Duidelijk is dat het bedrijf dat de abri beheert tot de conclusie is gekomen dat de posters niet passend zijn. Uiteraard hebben we als bestuur ook kennis genomen van de uitingen in de bushokjes en we zijn het eens dat deze ongepast zijn. We hebben een AZC locatie in Eibergen in onderzoek. Voor de locatie Eibergen hebben een klankbordgroep ingesteld. Daar blijven wij graag mee in gesprek. In gesprek gaan met mensen die zich niet bekend maken is natuurlijk lastig/onmogelijk”. 

 

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Protestposters tegen Azielzoekers Centrum in Eibergen worden weer weggehaald”

  1. En toch wie de moeite neemt om de koran te lezen, de meeste asielzoeker zijn moslim, kan niet anders concluderen dat de tekst op de bushokjes klopt.
    Of vinden de verontwaardigden ook dat vrouwen minderwaardig zijn aan mannen? (soera 4:34) of dat homoseksuele mannen “Gruweldaden” begaan als ze het bed delen?(soera 7.84) of dat kinderen en bezittingen van ongelovigen brandstof voor het vuur zijn. (soera 3:10)
    Ja, zeggen de verontwaardigden ‘ in de bijbel staan ook minder fraaie zaken. Klopt, maar de koran is de letterlijke tekst van Allah aan Mohammed verstrekt. Niet voor interpretatie vatbaar. De bijbel pretendeert dat niet.

  2. Joost gaat niet met mensen in gesprek .
    De inloopavonden hebben bewezen dat dit allang rond is.
    Vang ze maar in Noordijk op ,naast je eigen tuin .

  3. B. Traven, heeft u de bijbel weleens gelezen? Die is ook niet heel gezellig voor vrouwen of LHBTI’ers. Het is allemaal tuig, die strenge religieuzen. Er zijn onder vluchtelingen ook mensen die daar juist voor op de vlucht zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven