Volleybalseizoen Kerkemeijer Gemini start met bekerwedstrijden

BORCULO – Door een gewijzigde opzet van de competitie met een indeling van tien teams per poule in plaats van twaalf en daardoor minder wedstrijden, is er door de Nevobo besloten, dat ter compensatie alle teams, die dat willen, kunnen starten met bekerwedstrijden. Van Kerkemeijer Gemini gaat Dames 1 spelen voor de nationale beker en gaan Dames 2, 3, 5, Meisjes B1 en Heren 1 en 2 spelen voor de Regiobeker. In poules zijn er teams van verschillende verenigingen ingedeeld ongeacht hun klasse waarin ze competitie spelen, zodat men teams van allerlei niveaus als tegenstander krijgt. De eerste wedstrijden zijn reeds gespeeld. Al naar gelang de resultaten kan een team eventueel door naar de volgende ronde.

Tweede divisie
Dames 1 gaat met drie nieuwe speelsters het seizoen in. Het team heeft zich vorig seizoen gehandhaafd in de tweede divisie via het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Door het vertrek van vier speelsters moest er wel aanvulling komen. Die is gevonden, zodat het team nu elf speelsters kent. De 27-jarige Romy Wolters komt uit Wilp. De libero was ook in het seizoen 20-21 al lid van het team maar speelde toen niet omdat de competitie werd stil gelegd vanwege corona. In ‘21-’22 speelde ze het volledige seizoen en deed daarna een stapje terug. Nu gaat ze opnieuw de – vacante – liberopositie innemen.
Serah Oyewole komt over van Wivoc uit Winterswijk. De 20-jarige talentvolle speelster heeft vorig seizoen al geruime tijd met de dames meegetraind en heeft nu besloten om zich definitief bij het team aan te sluiten. Evi Gerberink komt voort uit de eigen opleiding. De 16-jarige heeft zich in enkele seizoenen sterk ontwikkeld en gaat nu een dubbele competitie spelen. Zij is speelster van Dames 2, maar mag als jeugdlid onbeperkt invallen in een hoger team. Zij zal dan ook zoveel mogelijk bij Dames 1 van de partij zijn.

Topdivisie
Zaterdag 21 september spelen de dames om 18.00 uur in sporthal ’t Timpke de bekerwedstrijd tegen TiMaX/DeVoKo 1 uit Denekamp, dat competitie speelt in de Topdivisie, twee klassen hoger dan de Gemini-dames. Een grote uitdaging om tegen dit team een positief resultaat te halen. Met ondersteuning van een grote schare supporters en geloof in eigen kunnen is er altijd een kans.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven