Nightwalk Eibergen: wandeling dwars door 18 bedrijven

EIBERGEN – Wandel je vrijdagavond 20 september mee met de Nightwalk in Eibergen? Dit is een zeven kilometer lange avondwandeling door de straten van het dorp, over de wegen in het buitengebied en vervolgens dwars door de productieruimtes, kantoren, showrooms en magazijnen van liefst 18 Eibergse bedrijven. De opbrengst van de Nightwalk gaat naar drie lokale en regionale goede doelen.

De Nightwalk Eibergen is de derde avondwandeling dwars door bedrijven die Lionsclub Groenlo-Slingelanden – ontstaan in de toenmalige gemeenten Groenlo, Lichtenvoorde en Eibergen – organiseert. Eerdere edities werden gelopen in Groenlo (met meer dan 1.000 deelnemers) en Lichtenvoorde (ruim 1.700 wandelaars). De eerste Nightwalk in Groenlo leverde ruim 10.000 euro voor het goede doel Stichting Smoog. De tweede Nightwalk in Lichtenvoorde bracht ruim 15.000 euro op, onder andere voor De Zonnebloem.

Start bij Hof van Eckberge
De start van de Nightwalk in Eibergen is bij Hof van Eckberge aan de Lintveldseweg. Het voorprogramma met onder andere een gezellige warming-up begint om 19.00 uur. De start van de Nightwalk is stipt om 19.30 uur. Later starten is helaas niet mogelijk omdat we in een lang lint naar de industrieterreinen De Kiefte en vervolgens De Jukkenbarg lopen. De totale route is zeven kilometer, waarbij we dwars door 18 bedrijven lopen: door de werkplaats van kantoren van Bouwbedrijf Penterman, de spuiterij van autoschadespecialist De Kiefte, langs de bergen schroot van Heinhuis Recycling, langs de drukpersen van Maarse Drukwerk, de magazijnen van Kvadrat Shade (Verosol), de in-bedrijf-zijnde productiehallen van Saint-Gobain Abrasives en de kantoren, magazijnen en productieruimtes van tal van andere bedrijven. Wat de Nightwalk Eibergen nog bijzonderder maakt, is dat langs de route verschillende zanggroepen, orkesten en muziekverenigingen optreden en zo voor een extra gezellige sfeer zorgen. De Nightwalk eindigt weer bij Hof van Eckberge, waar je onder het genot van drankje hoort welke opbrengst we samen bij elkaar hebben gelopen.

Opbrengst voor het goede doel
Over die opbrengst: die is voor maar liefst drie goede doelen die lokaal en regionaal actief zijn. Dat zijn de Stichting AED Berkelland, Centrum voor leven met en na kanker Oriolus en het G-orkest van Euphonia. Daarnaast delen ook de deelnemende zanggroepen, orkesten en muziekverenigingen in de opbrengst van de Nightwalk.

Kaartverkoop volop bezig
Loop je mee op vrijdagavond 20 september aanstaande? Kaarten voor de Nightwalk Eibergen zijn à tien euro per stuk verkrijgbaar op www.nightwalkeibergen.nl en voor hetzelfde bedrag ook te koop bij Jumbo Hobelman Eibergen, Steentjes Makelaars en Hof van Eckberge. Op de avond zelf kunnen aan de kassa ook kaarten worden gekocht. Dan kosten ze 12,50 euro.

Kijk voor meer informatie op www.nightwalkeibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven