Kleurrijke maaltijd bij Eetcafé Rekken


REKKEN – In haar inmiddels alweer 6-jarige bestaan heeft het Eetcafé Rekken al vaker laten zien dat ze haar gasten graag uitdaagt om te raden naar de ingrediënten van wat hen wordt voorgeschoteld. Daar was dit keer wel heel erg veel gelegenheid voor: op het menu stonden alleen de kleuren van de verschillende gangen vermeld:

Voorgerecht: rode soep
Hoofdgerecht: geel-wit-bruin
Nagerecht: wit-rood

De suggesties waren dan ook niet van de lucht…
Maar voordat het eten werd opgediend werden Frits en Dika Koeslag,  vaste gasten van het Eetcafé,  toegezongen met een hartelijk “Lang zullen ze leven”. Dit vanwege het feit dat ze onlangs maar liefst 60 jaar getrouwd waren! Ook werden er twee “nieuwe” gasten verwelkomd: Carolien Reinders met dochter Carine. Hen werd een gratis maaltijd aangeboden omdat het bedrijf Reinders al sinds jaar en dag ons sponsort bij de aankoop van groente en vlees.

En dan nu het menu:
Het voorgerecht bestond uit tomatensoep met prei, gerookte paprika , uitje en fijn gesneden kipfile. Voor het hoofdgerecht was er door de vrijwilligers maar liefst 17 kilo asperges geschild. Het geel was aanwezig in de saus, waarin als bijzonder ingrediënt dragon was verwerkt. Geel-wit waren ook de eieren. De erbij geserveerde ham was abusievelijk als bruin op het menu vermeld, maar het geheel smaakte er daardoor niet minder om! Om het af te maken het wit-rode toetje: Turkse yoghurt, passievrucht, aardbeien en ter versiering muntblaadjes. De ruim veertig gasten lieten het hen goed smaken en staken hun waardering niet onder stoelen of banken. De 12 aanwezige vrijwilligers werden na afloop dan ook bedankt met een hartelijk applaus.

Volgende keer
Het volgende eetcafé voor Rekkenaren en mensen die met die plaats een binding hebben, zal zijn op dinsdag 2 juli. Wie daarvoor belangstelling heeft kan zich aanmelden bij Alie Sieben, tel. nr: 0545-431656 voor 29 juni.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven