Molenaars van de Hollandsche Molen in Neede geven workshop ‘werken met de wind’ aan leerlingen van OBS De Keikamp


NEEDE/GEESTEREN – Op 29 mei lieten de molenaars van de Hollandsche Molen in Neede aan basisschoolleerlingen van OBS De Keikamp zien hoe je kunt werken met de wind. Onderwerpen als verschillende soorten molens, de maalsteen, kruiwerk, de molensteen en luien kwamen uitgebreid aan bod. De kinderen van groep 3 en 4 keken hun ogen uit bij het bezoek aan de molen. De workshop is een pilot voor het lesprogramma dat Culturije gaat aanbieden voor diverse basisscholen.

Werken met de wind
Dat werken met de wind voor molenaars een uitdaging is, hebben de leerlingen van groep 3 en 4 van OBS De Keikamp uit Geesteren op 29 mei mogen ontdekken. Onder begeleiding van de molenaars brachten zij een bezoek aan de Hollandsche Molen in Neede en leerden ze van alles over molens. Want hoe herken je verschillende soorten molens nou eigenlijk? En hoe worden granen vermalen tot dat lekkere pannenkoekenmeel dat in de winkel ligt?

De kinderen van De Keikamp leerden hoe de wieken werden ingesteld op de wind, hielpen met het afwegen van meel in grote zakken en maakten allerlei opdrachten over molens. Een succesvolle ochtend! Het bezoek aan de Hollandsche Molen is een pilot voor het lesprogramma wat Culturije gaat aanbieden voor diverse basisscholen. Lezen wat Culturije nog meer doet? Dat kan op www.culturije.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven