HelemaalGroen heeft een gloednieuwe app

BERKELLAND – De compleet vernieuwde app HelemaalGroen is gelanceerd. Met deze nieuwe app gaat burgerinitiatief HelemaalGroen na vijf jaar een volgende fase in, meer robuust voor de toekomst. In vijf jaar tijd zijn er door het hele land meer dan 15.000 zwerfvuilrapende vrijwilligers actief, zij registreren via de app hun ‘schoongelopen’ routes.

Op ruimen
ANBI Stichting HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken (app.helemaalgroen.nl). De deelnemer activeert de app wanneer die begint met een zwerfvuilactie. De afgelegde route wordt als een groen lijntje zichtbaar op de kaart. Na een maand verkleurt het lijntje naar oranje en twee maanden later is het bruin. Na opnieuw lopen van dezelfde route kleurt die weer groen. Zo maken alle deelnemers samen Nederland steeds groener. Zijzelf én hun omgeving worden hier vrolijk van.

Informatie
Gemeentes zijn partner, waterschappen, particulieren en bedrijven zorgen voor donaties. Al wordt het werk vrijwillig gedaan, de techniek kost geld. Hiervoor zijn sponsors onontbeerlijk. Meer info is te vinden op www.helemaalgroen.nl; want zo stellen de initiatiefnemers van Helemaal Groen: ‘Zwerfvuil maken is geen kunst, zwerfvuil opruimen is dat wel!’

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven