3 medailles RGVmeiden op laatste wedstrijd

RUURLO – Afgelopen zaterdag 1 juni werd in Didam de laatste wedstrijd gehouden van dit seizoen. Het betrof een toestelfinale voor de BovenBouw waarvoor de meiden zich in de 3 voorrondes voor konden plaatsen. Je moest dan wel in de voorrondes bij de beste 3 komen op het toestel, om kans te maken op een plekje in deze finale. Dit lukte 5 turnsters van RGV Ruurlo.

Nette oefening
In wedstrijd 1 waren het Lola Jiminez Rosco (balk, brug en vloer) Sophie Gotink (brug) en Yfke Maatkamp (sprong) die het  moest op nemen tegen 15 andere turnsters. Lola turnde op alle 3 de toestellen een nette oefening zonder grote fouten wist ze het erepodium niet te halen. Yfke ging twee keer netjes over de pegsus en eindigde als 10e. Sophie wist met een super strakke oefening op brug een zilveren medaille te pakken.

Goud
In de tweede wedstrijd kwan Freerike Klein Bluemink in actie op brug, balk en sprong. Zij ging naar huis met een gouden medaille op de balk.
In de laatste wedstrijd was Emma Timmerman aan de beurt op balk en vloer. Ondanks dat vloer het hele seizoen haar sterkste toestel was ging ze verassend met een zilveren plak voor balk naar huis. Alle meiden van de RGV kunnen terug kijken op een geslaagd turnseizoen, nu kijken wat het volgende seizoen zal brengen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven