Protest borden op terrein waar AZC moet komen in Eibergen


EIBERGEN – In het weiland waar een Asielzoekerscentrum moet komen in Eibergen zijn protestborden geplaatst. De teksten die op de borden staan te lezen liegen er niet om. Dit is de gemeente Berkelland ook niet ontgaan “De eerstkomende collegevergadering zal het college de borden, en het eventueel weghalen daarvan, bespreken”. Zo laat een gemeentewoordvoerder weten. Het is niet bekend wie de borden heeft geplaatst.

Spreidingswet los van plannen
Gisteren werd bekend dat het nieuwe kabinet af wil van de spreidingswet. Volgens de woordvoeder van de gemeente heeft dit geen gevolgen voor de plannen van het AZC in Eibergen. “Voor het ingaan van de Spreidingswet heeft de gemeenteraad, vorig jaar mei, besloten om in totaal 150 opvangplaatsen te realiseren in Berkelland. Dat staat dus los van de Spreidingswet”.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Protest borden op terrein waar AZC moet komen in Eibergen”

  1. Dat zijn de echte helden hè, beetje anoniem een doekje ophangen. En waarschijnlijk normaal tegen alles wat ‘woke’ is, maar nu we het tegen een ander kunnen gebruiken doen we dat natuurlijk… Best sneu.

  2. achterhooker

    succes mensen in eibergen ..blijf je verzetten tegen deze toestanden en hopelijk komen er in nederland meer mensen in verzet ..want dit gaat verkeerd aflopen zo

  3. Je schaamt je kapot als je erlangs rijdt. En wat een boodschap ook, alsof het hier nu zo’n lhbti-paradijs is, laat me niet lachen.. Als je elkaar echt een kus geeft in de kroeg, krijg je allemaal gore “grappen” en erger over je heen.

  4. Hier even een persoon die zich als transpersoon aangevallen voelt door vooral het LHBTQIA spandoek.

    Achterhooker: Wat gaat er volgens jou verkeerd aflopen? Welke immense ramp zijn mensen behorende tot een seksuele minderheid toe in staat, volgens u?
    Ik snap dat u waarschijnlijk ook reageert op het andere spandoek, maar ik reageer toch op de mededeling van steun die u voor beide uit lijkt te spreken.
    Ondanks dat ik steeds vaker moet constateren dat mensen zoals u niet meer met mij in discussie willen, maar dat IK redelijk moet blijven terwijl ik verantwoordelijk wordt gehouden voor sommige van de meest gruwelijke misdaden, probeer ik het altijd nog: waarom spreekt u zo onvoorwaardelijk uw steun uit voor mensen die tot een andere seksuele minderheid behoren?

    Snapt u niet dat het haten van seksuele minderheden voor de volle 100% strijdig is met het idee om buitenlanders te weren? Want deze identieke tegenstrijdigheid stond ook in het PVV verkiezingsprogramma.
    Iedereen moest zichzelf kunnen zijn en de Nederlandse waarden en normen, vooral aangaande LHTBQI+ mensen moesten beschermd worden.

    In het stukje over onderwijs echter, stond, vrij geciteerd zonder het programma voor me te hebben namelijk: “Het afschaffen van de publieke omroep wegens het via SchoolTV indoctrineren van onze kinderen met radicale transgenderideologie, evenals schoolboeken en andere lesmethodes die genderpropaganda verspreiden”.

    Bent u het met mij eens dat ik zeg dat u alles haat dat anders is dan u? Zo nee, waarom spreekt u dan zo openlijk uw steun uit?

    Met vriendelijke groet,

    Een transvrouw die zich verschrikkelijke zorgen maakt over deze om zich heen grijpende haat en angst, gevoed door een overheid die deze haat en angst actief zelf uitdraagt

  5. Hoe kan de Eibergse gemeenschap goedkeuren dat deze borden mogen bestaan. Gemeente Berkelland mag best in gesprek met de plaatsers. Het kan toch niet zo zijn dat de gemeenschap profiteert van de welvaart die voor het hele land gecreëerd is om vervolgens weer bevolkingsgroepen uit te sluiten. Jullie maken je eigen gemeenschap kapot.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven