Minderjarige vluchtelingen in Rekken

REKKEN – Aan de Panovenweg 14 in Rekken wonen sinds 13 oktober 44 alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV). Het gaat om jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, die zonder ouders of andere begeleiders in Nederland zijn aangekomen en hier asiel hebben aangevraagd. Het pand aan de Panovenweg is een zogenoemde procesopvanglocatie. Dit betekent dat de jongeren hier wonen in de periode dat hun asielprocedure loopt bij de IND.

Professionele begeleiding
De jongeren krijgen professionele begeleiding van het COA, de voogdijorganisatie Nidos en andere ondersteunende organisaties. Ook krijgen zij allemaal onderwijs op de internationale school (ISK) in Neede. De opvanglocatie is in eerste instantie voor een periode van 2 jaar. Na deze periode besluit het college van burgemeester en wethouders of er een verlenging mogelijk is.

Meer informatie
Op de website van het COA vindt u bij de locaties onder Rekken-Panovenweg meer informatie over de opvang. Voor vragen kunt u contact opnemen met het COA of met de gemeente:

Voor vragen aan het COA, kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 06 21 26 29 02. De locatiemanager is Jacco Postma.
Voor vragen aan de gemeente Berkelland kunt u contact opnemen met Karolien Dekkers via 0545 250 250. Zij is als projectmanager vanuit de gemeente het eerste aanspreekpunt voor de AMV opvang in Rekken. Ook stuurt het COA-team op locatie met regelmaat een digitale nieuwsbrief naar omwonenden en betrokkenen. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Meldt u zich dan aan via [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven