Benodigdheden:
Gesnipperde ui (geblanceerd)
Gehakte kappertjes
Augurk
Fijn gesneden bieslook
Sweet chilli
Zout en peper
Saus tartaar :
Mayonaise
Kappertjes
Hard gekookt ei
Bieslook
Gepocheerde kalfstong
Kalfstong
Bouillon
Croutons:
brood
Olijf olie
Peper zout
Knolserderij plakken geblanceerd
Salade / melange voor tussen de plakjes knolselderij.
French dressing:
Gesnipperde ui
Gesneden peterselie
1 deel azijn
3 delen olie
Worcester saus
Mosterd
Bereiding :
Voor de ossenhaas tartaar snijden we de ossenhaas in zeer fijne blokjes.
Evenals de ui de kappertjes en de augurk
Wel voor het mengen van alle ingrediënten even de gesnipperde ui blanceren ( kort in kokend water ) 1 min en gelijk koud spoelen zodat de scherpte van de ui af is.
Hierna mengen we de ingredienten en maken we deze op smaak met de sweet chilli en de gesneden bieslook. Voeg als laatste peper en zout toe naar smaak.
Voor de saus tartaar beginnen we met het koken de de eieren +- 7 min .
Doe de mayonaise in een afruimbak en voeg hier de gesneden kappertjes en de bieslook aan toe.
Als de eieren gaar zijn spoelen we deze koud en pellen ze dan voorzichtig schoon.
Snijd hierna de eieren mooi fijn en voeg deze bij de mayonaise.
Voor de gepekelde kalfstong
Zetten we een pan water op met wups (wortel,ui,prei,selderij) en wat peper en zout hiervan maken we een soort bouillon waar de kalfstong 2 uur in mag koken op laag vuur.
Je kan zien dat de kalfstong gaar is als je het velletje van het puntje van de tong af kan halen.
Na 2 uur koken pel je de tong gelijk schoon en zet je deze in de koelcel om af te koelen
Voor de croutons zetten we de oven op 175 graden hete lucht.
Snijd het oude brood in mooie blokjes en leg deze uitgespreid op een bakplaat zodat de croutons gelijk matig garen/ krokant worden.
Besprenkel het brood met de olijf olie en voef wat zout toe ( peper nadat ze klaar zijn ) de peper verbrand snel in de oven.
Voor de knolselderij plakken hebben we nodig een mooie grote steek ring en een pan kokend zout water .
Snijd de knolselderij in mooie gelijkmatige plakken en steek deze uit naar eigen grote En kook deze +- 3 minuten gaar in kokend water
Na het koken ook weer gelijk koud spoelen of in ijswater leggen.
French dressing
50 ml azijn
150 ml zonnebloemolie
10 gram heel fijn gesnipperde ui
3 gram heel fijngehakte peterselie
halve theelepel mosterd
halve theelepel worcestersaus
zout en peper
Voor de french dressing mengen we alle ingredienten behalve de olie.
We pakken en garde en druppelen langzaam terwijl je roert of klopt met een garde de olie erbij
Maak af met peper en zout.
De opmaak:
We pakken een mooi diep bord.
Een steker ( dezelfde als die je voor de knolselderij hebt gebruikt). En doen hier de tartaar van ossenhaas in. We doen op de tartaar een klein lepeltje van de saus tartaar en gaan het in 3 laagjes opbouwen. Eerst een plak knolselderij dan 2 mooie plakken kalfstong en een klein beetje met french dressing aangemaakte sla en een lepeltje saus tartaar. Herhaal dit 3 keer.
We maken het gerecht af met wat croutons voor de bite .
Meer nieuws
Jordan Voordouw (D66) en Lisa Bouman (GroenLinks) geïnstalleerd als commissieleden
11 december, 2024
18:25
Lees verder »
Laat het natuurijs maar komen: Piet de Wit Schaatsproject 2024 afgesloten
11 december, 2024
14:43
Lees verder »
Berkellandse meiden werken zich op met Spike Volleybaltraining
11 december, 2024
12:35
Lees verder »
In alle Berkellandse kernen aandacht voor vrijwilligers op landelijke dag
11 december, 2024
07:43
Lees verder »
Wethouder Teselink reikt tafelzetters met www.beleefberkelland.nl erop uit
9 december, 2024
20:08
Lees verder »
Needse Pasruiters etaleren uitstekende vorm op diverse concoursen
9 december, 2024
16:39
Lees verder »
Staat Ethereum op het punt Bitcoin te overtreffen in de volgende cryptocirkel?
9 december, 2024
16:03
Lees verder »
Liefdespad Ruurlo verwelkomt nieuw kunstwerk: Ginkgo bank “Liefde voor Herinnering”
9 december, 2024
11:22
Lees verder »