Eetcafe Rekken: Niet aan de grote klok hangen

REKKEN – Eetcafé Rekken kondigde het 1-april-diner aan met klokgelui. Geen frats, want het werkloze bronzen luidklokje uit 1400, verhuisde onlangs van de kerktoren naar de gang in de nieuwbouw Antonius. Zo verzint de keukenbrigade ook na ruim zestig diners steeds iets nieuws. Dat hangt men niet aan de grote klok, conform het Gotische randschrift op het eeuwenoude kleinood: ‘Mijn gelhuit is niet groet (= groot)’.

 

Grootste land
Woordvoerster Marianne Blaauboer haastte zich te verklaren, dat ze zich niet verplicht voelde om te trakteren, omdat ze vooraf toestemming kreeg voor eenmaal luiden. Het klokje uit 1400 wordt vaak in verband gebracht met de bouw van de eerste kapel in Rekken omstreeks 1375. Volgens het boekje ‘De geschiedenis van de Antonius door de eeuwen heen’ is het echter geenszins bewezen dat deze klok vanouds tot de kapel van Rekken behoorde. Marianne heette de vijftig gasten welkom als ook twee nieuwkomers in de kookploeg en bediening welkom, Yvonne Ordelman en Ria Joren. Voor keukenhulp Luke, de 17 jarige Canadese student die via de Rotary een uitwisseling in Nederland doet, zit het na 2,5 maand verblijf in Rekken er op. Hij woont nu bij een Haaksbergs gastgezin, waarna hij volgende maand weer terugkeert naar het op één na grootste land ter wereld.

 

Onbekende soep
De starter van het menu was romige witlofsoep. Een openbaring, want witlof rauw in een aangemaakte salade, of gekookt en omwikkeld met ham in een romige saus, was ieder wel bekend. Maar witlofsoep hadden veel mensen nog nooit gehad. Een succes, want met borden vroegen de gasten om nog een keer extra opscheppen. Een 10 met een griffel dus voor kok Chris. Daarna het hoofdgerecht: gehaktballen met jonge tuinboontjes met gekookte aardappelen. Daarbij een bleekselderij salade. Applaus voor de mals jonge tuinboontjes uit de diepvries van Ria en Jan Nienhaus. En zo draagt ieder zijn of haar steentje bij aan het welslagen van een gezond en lekker diner. Het nagerecht was peren-karamelvla met slagroom en koffieboontje. Tja 3-gangen, het blijft een beproeving zoveel. Bah, wat lekker! De keukenbrigade bestond dit keer uit: Alie, Betsie, Chris, Yvonne, Jaqueline, Luke, Marco, Marianne, Martin, Ria, Peter, Truus en Wolf. Het volgend diner is op niet op dinsdag, maar valt samen met de vrijheidsmaaltijd op maandag 5 mei 2025 in de Antonius. Ook dan inloop vanaf 17.30. Aanvang maaltijd 18.00 uur. Als je dat nog niet gedaan hebt, geef je op bij Marianne Blaauboer, [email protected], of 0642649336. Let wel, zeker voor deze maaltijd mikken we net als in 2020 op iedereen, jong & oud! (PvdV)

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven