Winters maaltje bij Eetcafé Rekken

REKKEN – 7 Januari… de eerste maaltijd bij het Eetcafé Rekken in het nieuwe jaar…Zoals altijd vulde de ruimte in de Antoniuskerk zich met aardig wat gasten: 45 dit keer. Er werd natuurlijk begonnen met iedereen de beste wensen over te brengen voor het jaar dat voor ons ligt. Daarna een toelichting op het menu, waarin er rekening was gehouden met het winterse jaargetijde en het aloude gebruik van “kniepertjes” rond de jaarwisseling.

Menu
Als voorafje een heldere groentesoep. Een heerlijk licht soepje, met ter opluistering eiersliertjes. Daarna kwam het winterse hoofdgerecht, met oer-Hollandse zuurkool en hutspot met spekjes, rookworst en Casseler Necke. Ook dit werd door de gasten zeer gewaardeerd. Het toetje werd eveneens met smaak gegeten: kaneelijs met slagroom en kniepertjes. Met het gebruik van deze laatste werd de actie van de jeugdclub ondersteund, die d.m.v. het verkopen van door henzelf gebakken kniepertjes geld wilde inzamelen voor Metakids, die onderzoek doen naar stofwisselingsziektes bij kinderen.

Vrijwilligers
Het team van vrijwilligers kon zich vandaag verheugen in assistentie uit meerdere werelddelen… Op de eerste plaats een van onze Rekkense bezoekers. Daarnaast een Canadese uitwisselingstudent en een Syrische jongen die bij het COA in Rekken verblijft. Het meedraaien met alle werkzaamheden beviel hen zo goed, dat we hun aanwezigheid wel vaker kunnen verwachten. Al met al een goed begin van het Eetcafé-jaar. Wilt u, als inwoner van Rekken, de volgende maand ook van de partij zijn: voor 1 februari kunt u zich opgeven bij Alie Sieben. Het volgende eetcafe is op dinsdag 4 februari Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656of via [email protected]  kunt u een dinerbon bestellen.  (PvdV)

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven