REKKEN – Geef twee mensen niet tegelijk leiding over dezelfde taak, want dat kan leiden tot conflicten en inefficiëntie. Toch draaien de koks Tuinstra & Volkmann al sinds 2018 gebroederlijk de keuken van Eetcafé Rekken. Voor de november-editie verraste Marcocollega Wolf voor zijn 80e verjaardag zelfs met een derde kok.Die surprise bleek kleinzoon Hugo (19) te zijn.
Vijftig
Woordvoerster Marianne Blaauboer verwelkomde het maximale aantal van liefst vijftig gasten. Volle bak dus, het wachtlijstje komt de volgende maand het eerst aan de beurt. Verder heette ze naast kok Wolf die 80 werd, nog een aantal gasten welkom die een kroonjaar (80 of 90) haalden. De keukenbrigade bestond dit keer uit: Alie, Betsie, Ellen, Henk, Hugo, Jaqueline, Marianne, Marco, Peter, Trudy en Wolf.
Complot
“Dit is een complot”, merkte Wolf Volkmann op toen hij ineens de zoon van zijn dochter Marlies in de keuken van de Antonius aantrof. Maar direct brak een glimlach door, want welke opa vindt het niet fijn een kleinzoon in zijn nabijheid te hebben. En dan nog wel eentje die hetzelfde vak kiest, ook al is het richting catering. Kleinzoon Hugo Hulleman volgt namelijk de 3-jarige opleiding voor Facilitair Leidinggevende, niveau 4, beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bij Aventus–Apeldoorn. In Rekken werkten ze voor dit diner eendrachtig samen om de pilafvan kipfilet in wijnsaus smaakvol op te dienen. Hugo: “Ik ben trots op mijn opa. In de keuken is hij technisch niet meer zo modern, maar in doen en laten juist wél. Verder is hij voor zijn leeftijd topfit door al dat fietsen!”
Menu
Wat het menu betreft: de eerste gang was een gebonden paddenstoelensoep. Een lekker dampende entree met een filmend mondgevoel, waarbij de paddenstoelen een heerlijke ‘bite’ gaven.Smullen én tweemaal opscheppen! Daarna het hoofdgerecht, couscous met kip en rode wijnsaus en gemengde salade. Couscous is een traditioneel Noord-Afrikaans gerecht, gelijk aan wat de stamppot voor Nederland is. Nu geen kuiltje voor de jus, maar een pilaf van kip in rode wijnsaus die de couscous bijzonder smakelijk maakte. Het toetje was yoghurt met lemoncurd, op een bodem van granola. Dit is een geroosterd mengsel van onder andere granen, zaden en pitten. Over de toevoeging van granolawerd verschillend gedacht. Ieder zijn meug, nietwaar…?
Informatie
Het volgend diner is op dinsdag 3 december 2024 in de Antonius. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545–431656 of via [email protected] kunt u een dinerbon bestellen. (PvdV)