Zonnebloem Rekken ging terug in de tijd

REKKEN – Hoe was het ook alweer? Afgelopen dinsdag 8 oktober ging Zonnebloem Rekken terug in de tijd aan de hand van een gezellige quiz over de jaren 1950- 60 -70. Deze werd gepresenteerd door Frieda van Enk en Mini Peddemos bij ten Brinke in Rekken.

Groepjes
Op een scherm stonden de vragen die in groepjes werden besproken en beantwoord. Na de pauze werden de antwoorden gegeven met een toepasselijk filmpje, bijvoorbeeld een prachtige opname van een lied van Koot & de Bie.
De gasten en vrijwilligsters genoten van oude beelden op televisie en oude voorwerpen uit die tijd. Wat was de echte naam van Dorus en wat is de naam van de twee motten die in zijn jas mochten wonen? Wanneer gaf Willem Duys zijn eerste talkshow, welke rollen speelde André van Duyn? Welke bloemetjes werden geplukt in het lied “op een mooie Pinksterdag”? En dat snoepgoed, hoe heette dat ook alweer: ijsbonbons, opzettertjes en tum tum.

Verklappen
Afkijken mocht niet. Maar ja, uit enthousiasme verklapten enkele heren toch het antwoord op sommige vragen toen bepaalde kledingstukken in beeld kwamen: de babydol en de hotpants!
Meerdere liedjes nodigden uit tot meezingen zoals het lied van Wim Sonneveld “langs het tuinpad van mijn vader” en het lied van meneer de uil. De gasten gingen naar huis met de leuke herinneringen. En misschien zochten ze bij thuiskomst nog wel naar voorwerpen die ze zelf nog bewaard hebben! En dat komt állemaal in de krant… van Fabeltjesland…van Fabeltjesland…O nee, dít keer in Nieuws uit Berkelland!

Foto PR:

6098: Presentatie van de quiz met links voor Mini Peddemos en rechts Frieda van Enk

6100: Mini Peddemos verzamelt de antwoordformulieren

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Zonnebloem Rekken ging terug in de tijd”

  1. Is dir te boeken?

    Lijkt mij een hele activiteit voor ons ouderen soos. Zwols holt.
    Wij zijn een groep ouderen uit de buurtschappen Holterhoek en Zwolle
    Groetjes,Petra Bollen.
    Vrijwilliger zwols holt

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven