Workshops ‘omgaan met digitale zorg’ in bibliotheken Berkelland

BERKELLAND  – De komende tijd worden er in diverse bibliotheekvestigingen workshops georganiseerd over omgaan met digitale zorg. De eerste workshop gaat over het gebruik van het patiëntenportaal bij je huisartsenpraktijk. In de tweede workshop komt het zoeken van medische informatie via thuisarts.nl aan de orde. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan via 088-0062929, de site www.oostachterhoek.nl/digivitaler of in de bibliotheekvestigingen.

 

Workshop Patiëntenportaal
Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartsenpraktijken hebben een patiëntenportaal. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Benieuwd wat het is en hoe je daar gebruik van kunt maken? Dat leer je tijdens de workshop.

Data: Bibliotheek Eibergen 7 november, Bibliotheek Ruurlo 21 november en Bibliotheek Borculo 25 november.

Workshop Thuisarts.nl
Soms heb je behoefte aan betrouwbare medische informatie over een bepaalde klacht of ziekte. Hoe kan ik mijn klachten zelf aanpakken? Wanneer moet ik naar de huisarts gaan? Soms wil je ná een bezoek aan je huisarts de uitleg en adviezen thuis nog eens rustig nalezen. Of je zoekt gewoon meer informatie over een onderwerp. In al die situaties geeft Thuisarts.nl antwoord op jouw vragen. Hoe je deze informatie goed kunt vinden, leer je tijdens de workshop.

Data: Bibliotheek Eibergen 14 november, Bibliotheek Ruurlo 28 november en Bibliotheek Borculo 2 december.

 

Computerbasisvaardigheden
Enige computerbasisvaardigheden zijn nodig. Bezit je die nog niet, dan is het volgen van één van de gratis basiscursussen wellicht een optie. Kijk op www.oostachterhoek.nl/cursussen voor meer informatie.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven