Workshop Mixed Media bij KunstKring Ruurlo

RUURLO – Yvon Bilderbeek geeft een workshop Mixed Media voor beginners en gevorderden bij KunstKring Ruurlo. De workshop vindt plaats op vrijdag 24 oktober in galerie de Smidse, de Smidse 1 in Ruurlo en begint om 13.00 uur.

Vormen
Mixed Media. Wat wordt daar in vredesnaam mee bedoeld? In het kort kan men het omschrijven als: het scheppen van nieuwe vormen door het maken van verrassende combinaties met bestaande materialen. Dat klinkt gewichtig en moeilijk, maar in de praktijk is het gewoon ontzettend leuk om te doen. Ook mensen die denken dat ze geen greintje creativiteit in huis hebben, kunnen iets moois of iets heel erg leuks maken.

Papier
De deelnemers gaan op een stevig stuk papier een ondergrond maken met aquarelverf. Daarna gaan ze verder met stiften, fineliners, potlood en knipsels uit tijdschriften (tekst, foto’s, advertenties), delen van originele foto’s en andere plaatjes. Dit bewerken ze weer met borduurgaren als ze dat leuk vinden. Veren, zand, lapjes stof en andere dingen die men wil gebruiken mag men van huis meebrengen. Ze gaan door met het toevoegen van materialen tot een nieuw verrassend kunstwerk is ontstaan. De fantasie krijgt de vrije loop. De deelnemer gaat te werk zonder vooropgezet plan, zonder ontwerp en met een leeg hoofd. Gaandeweg het proces bedenkt men wat er bij z’n kunstwerk in wording past of niet. Wat iemand zelf mooi vindt of niet. Materialen van huis die men wil gebruiken kunnen ook van glas, metaal of steen zijn. Zand en peulvruchten kunnen ook worden gebruikt. Alles is mogelijk. Laat de fantasie de vrije loop gaan en de cursist zal niet weten wat die meemaakt, zo belooft Bilderbeek.

Informatie
De workshop kost 30 euro, inclusief materiaal. Men kan zich aanmelden via de website van Kunst Kring Ruurlo.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven