Workshop Boetseren voor kinderen in Ruurlo

RUURLO – De keramisten Astrid Rensenbrink en Dirk van Noort geven dinsdag 29 oktober een workshop Boetseren voor kinderen. De workshop begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Deze wordt gegeven in galerie De Smidse, de Smidse 1 in Ruurlo.

Handen
Met de handen in de klei en er lekker op los gaan. Dat is wat de meeste kinderen heerlijk vinden om te doen. Gaandeweg ontstaat er iets dat ergens op lijkt. Op een dier, een figuur, op een fantasiebeeld. Het maakt niet uit wat het wordt als de kinderen hun creativiteit maar kwijt kunnen. En dat kan bij de bekende keramisten Astrid Rensenbrink en Dirk van Noort. Zij maken zelf de mooiste dingen. Wie de expositie in galerie De Smidse nog niet heeft bezocht, moet nog gauw eens gaan kijken. En ze vinden het heel leuk om hun kennis en vaardigheden op kinderen over te brengen.

Inspirerende omgeving
In de inspirerende omgeving van de tentoonstelling in de Smidse staan prachtige voorbeelden om na te maken. De kinderen maken kennis met het werken met klei en ze leren technieken zoals het uitrollen van plakken klei waar ze vervolgens een vorm aan geven in simpele mallen. Ook kunnen ze het voorwerp met de hand opbouwen. Maar als een kind met zijn eigen creatieve ideeën komt dan is daar natuurlijk alle ruimte voor en kan zij/hij lekker haar/zijn gang gaan.
De resultaten zullen in de oven worden gebakken en kunnen later (op afspraak) worden opgehaald.

Cadeau
Gun kinderen van 8 tot 12 jaar dit cadeau, men doet ze er een enorm plezier mee. De prijs van de workshop bedraagt 10 euro per kind, inclusief materialen, limonade en iets lekkers. Kinderen aanmelden kan via de website.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven