Voorstelling Tour de Toon doet Ruurlose Kulturhus aan

RUURLO – Zanger Philip Paar brengt op zaterdag 16 november met zijn vaste orkest een muzikale ode aan een van de grootste Nederlandse artiesten van de vorige eeuw: Toon Hermans. De voorstelling in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, aan de Nieuweweg 5, begint om 20.00 uur.

Voor de buis
Je kon rolschaatsen op de wegen, er was geen kip op straat. Op de avond waarop Toon Hermans een conference hield op tv, zat heel Nederland voor de buis. Te genieten van zijn One Man Shows. Ze waren uniek in hun soort, net zoals Toon uniek was in zijn vak. De liedjes waren grappig, eenvoudig te begrijpen, heel melodieus en hadden vaak een boodschap. Zijn sketches waren om te gieren.

Onvergetelijk
Bijna 25 jaar geleden overleed Toon, maar zijn liedjes worden nog altijd gezongen en we kennen ze nog allemaal: zoals Ballonnetje en 24 rozen. De bezoekers in het Ruurlose Kulturhus gaan de blije, warme sfeer én de onvergetelijke humor van Toon Hermans weer ‘ouderwets’ voelen en meemaken. Want er valt veel te lachen als Philip Paar samen met het publiek herinneringen ophaalt aan de vele unieke conferences en typetjes van Toon. Daarbij blijft Philip zichzelf, zonder Toon te willen imiteren en hij brengt een flink orkest mee. Het live-orkest van Philip Paar staat onder leiding van gitarist Patrick Schenkius. Met aan de piano Kees van Zijp, op contrabas Frans Bouwmeester, aan de vibrafoon Hein de Jong en op drums René Vreugde. De trombone en de tuba worden ‘beblazen’ door Paul van Egmond. Philip Paar is een zanger in de muzikale traditie van vocalisten als Frank Sinatra, Perry Como, Tony Benett en Mel Tormé, maar met een eigen geluid, presentatie en uitstraling. Ook het Nederlandstalige repertoire is bij Philip Paar in goede handen.

Vrolijke tour
Het programma ‘Tour de Toon’, brengt hij regelmatig in de zalen in het land. Een vrolijke tour de chant om bij weg te zwijmelen. Entreekaarten kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/concerten en aan de kassa in het Kulturhus. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang. Voorafgaande aan de voorstelling krijgen de bezoekers een gratis kop koffie of thee en in de pauze een gratis consumptie.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven