Valpreventie staat 7 november centraal bij Parkinson Café Berkelland

NEEDE – Het Parkinson Café Berkelland sluit het jaar af met een belangrijke focus op valpreventie. Op donderdag 7 november verzorgt Charles Knobben, gepensioneerd fysiotherapeut en ervaren docent van de cursus ‘In Balans’, een informatieve presentatie over valpreventie.

Bewezen
Mensen met parkinson(isme) hebben twee keer zoveel kans om te vallen in het dagelijks leven dan leeftijdsgenoten. Men kan er wat aan doen: valpreventie bij mensen met parkinson(isme) is bewezen effectief. Aan de hand van concrete voorbeelden leren de bezoekers welke factoren van invloed zijn op het valrisico en hoe men deze kan beïnvloeden. Tevens wordt er aandacht besteed aan de specifieke problemen die zich voor kunnen doen bij mensen met parkinson(isme). Door inzicht en oefening is het mogelijk om eventuele angst om te vallen te verminderen en zelfverzekerder worden. Na een korte pauze kunnen de aanwezigen zelf aan de slag met oefeningen uit de cursus ‘In Balans’ die men ook thuis kan blijven doen.

Informatie
Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Natuurpark Kronenkamp, aan de Kronenkamp 14 in Neede. Inloop vanaf 13.45 uur, het programma loopt van 14.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via [email protected]. Kijk op de webpagina www.parkinsoncafeberkelland.nl voor de actuele agenda (en tips!) en volg Parkinson Café Berkelland op Facebook via www.facebook.com/parkinsoncafeberkelland voor het laatste nieuws.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven