Tweede editie ‘Kies-je-sportdag’ Borculo weer groot succes

BORCULO – Ruim 150 kinderen uit groep 3 en 4 van de basisscholen uit Borculo, Haarlo, Gelselaar en Geesteren hebben donderdag 26 september kennisgemaakt met allerlei sporten in Borculo. Deze ‘Kies-je-sportdag’ is opgezet door Sport Federatie Berkelland in samenwerking met de sportverenigingen. Vorig jaar was de eerste editie buiten bij sportpark De Wildbaan, maar deze tweede editie werd gehouden in sporthal ’t Timpke.

Passende sport
Doel van deze sportdag is dat kinderen na afloop, een bij hen passende sport kunnen kiezen. Helemaal op deze leeftijd waarop de meeste kinderen ,vaak na de zwemles, op het punt staan om een eerste sport te kiezen. Onder begeleiding van enthousiaste trainers hebben de kinderen kennisgemaakt met voetbal (VV DEO en UNO’21), dansen (LG Dance), badminton (BC BABO), korfbal (KV Olympia), turnen (Borchlo), tennis (ABTC De Wildbaan) en volleybal (Gemini).

Assisteren
Graafschap College-studenten van de opleiding Sport & Bewegen hebben hierbij geassisteerd als trainer, zodat er voldoende aandacht was voor iedereen. De kinderen hebben kennis kunnen maken met een groot aantal sporten in Borculo en kunnen zo een volgende stap zetten richting de sport(vereniging) die het best bij hun past.

Informatie
Wie het ook leuk lijkt om een keer kennis te maken met één van deze sporten, kan contact opnemen met de betreffende vereniging of met Sport Federatie Berkelland via 0545-476727. Aanmelden kan ook altijd via de website van Berkelland Actief.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven