Themamiddag Seniorenraad Berkelland: Praat Vandaag Over Morgen

BERKELLAND – Vrijdagmiddag 11 oktober heeft de Seniorenraad Berkelland de themamiddag “Praat Vandaag Over Morgen” gehouden. Naar aanleiding van de eerder door de gemeente gehouden “Dorpsgesprekken” waar o.a. de relatieve onbekendheid met het Levenstestament naar voren kwam, is notaris Kraayenhof uit Borculo bereid gevonden om hierover een lezing te geven.

Wilsonbekwaam
In de zeer boeiende lezing kwam naar voren wat een begrip als wilsonbekwaam inhoudt en wat de consequenties daarvan zijn als je geen levenstestament hebt laten opmaken. Een voorbeeld, je hebt een eigen huis (huis-op-naam) en dat moet verkocht worden, dat zal door de kinderen dan via de rechtbank geregeld moeten worden. Een levenstestament kan dat voorkomen. Uiteraard rees de vraag ‘wie bepaalt dan of je wilsonbekwaam bent. Ook daar gaf de notaris een duidelijk antwoord op.

Achterwacht
Het is bij een levenstestament ook slim om naast de eerst aangewezene een tweede aan te wijzen die als zgn. achterwacht kan fungeren bij eventuele uitval van de eerst aangewezene. Overigens dient per partner een levenstestament te worden opgemaakt. Dhr. Kraayenhof liet ook het ‘gewone’ testament voor de nalatenschap de revue passeren. De bedoeling hiervan is om te voorkomen dat instanties grip krijgen op uw bezit. Hierin kunnen diverse clausules worden opgenomen zoals het veiligstellen van het kindsdeel. De notaris vond een gretig gehoor bij de aanwezigen voor deze boeiende en nuttige lezing.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven