Sport Federatie Berkelland zoekt bestuursleden

BERKELLAND – De sportdeelname in Berkelland ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat is natuurlijk mooi en dat willen wij graag zo houden. Sport en bewegen is belangrijk voor de gehele maatschappij. Mensen die sporten, voelen zich lichamelijk beter en zijn minder vaak ziek. Sport is sociaal, je ontmoet er anderen en sport heeft invloed op fitheid en gezondheid. Vanwege de positieve effecten is het van belang dat deelname aan sport in Berkelland gestimuleerd blijft worden. Hiervoor is bestuurlijke kracht nodig. Niet alleen bij de clubs maar ook bij de Sport Federatie Berkelland.

Over de SFB
De Sport Federatie Berkelland (SFB) bestaat uit een stichting Sport Federatie Berkelland (SFB) en een Vereniging Sportkoepel Berkelland (VSB) waarbij de Berkellandse sportverenigingen zijn aangesloten. De samenwerking van stichting en vereniging maakt een integrale aanpak van stimulering en ondersteunen van sport en beweging mogelijk. De stichting verricht diverse diensten en organiseert activiteiten voor VSB leden en gecontracteerde partijen. De VSB denkt mee over het beleid van de stichting. De SFB ondersteunt sportverenigingen en stimuleert sport en beweging voor inwoners van Berkelland en werkt hiervoor samen met sportverenigingen, onderwijs, zorg- en welzijnsorganisaties en gemeente Berkelland. Het bestuur van de stichting ontwikkelt beleid en stuurt de uitvoeringsorganisatie aan. Een directeur geeft leiding aan de uitvoeringsorganisatie en zorgt voor de aansturing van de 11 medewerkers in projecten en activiteiten

Uitgebreid
Graag zien wij het SFB bestuur uitgebreid worden. Hoe mooi is het om als vrijwilliger jouw kennis, kunde en ervaring aan te wenden om de sport in Berkelland op bestuurlijk vlak te versterken. Voor nu, maar ook voor behoud in de toekomst. Het bestuur vergadert 5 tot 6 maal jaar en er is tweemaal per jaar een algemene leden vergadering. De tijdsbesteding kan ingericht worden naar eigen wensen en beschikbaarheid. Het is niet direct nodig om naast de vergaderingen veel tijd te investeren. Affiniteit met sport en bewegen is zeker een voordeel. Ben jij degene die de sport in Berkelland bestuurlijk wil komen versterken? Stuur dan een e-mail naar[email protected] of bel naar 0545-476727 voor meer informatie.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven