Rob Hoogeveen volgt Hanjo Willems als voorzitter Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen Borculo

BORCULO – Nu is het dan echt klaar, afgelopen donderdag hebben de prijswinnaars van de Lichtroute hun prijs in ontvangst genomen en daarmee heeft Hanjo de voorzittershamer overgedragen aan Rob Hoogeveen en officieel zijn laatste taak als voorzitter volbracht.

Lintje
Naast het lintje wat hij afgelopen april heeft mogen ontvangen was donderdagavond Theo Slagboom ambassadeur van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen er om een zilveren penning en oorkonde als blijk van enorme waardering uit te reiken. Een mooi moment om stil te staan bij wat Hanjo allemaal betekend heeft. Maar ook om stil te staan bij wat het bijna nieuwe bestuur van Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo op poten heeft weten te zetten.
Want wederom kijken we weer terug op een zeer geslaagd Septemberfeest. Ook dit jaar begon deze met de Borrelrondgang op zaterdag. Toen er maandagavond plots noodweer door Borculo raasde werd besloten om dinsdag ons best maar te doen om álle straten te voorzien van een borrel. U zult begrijpen dat dit aanpoten was!

Terugblik
Een soort van fris en fruitig gingen de officiële festiviteiten op woensdag van start met een zeer geslaagd Kleintje Septemberfeest. Nieuw bestuurslid Marieke Ebbekink – Pot heeft samen met een hele groep vrijwilligers hier nieuwe energie in geblazen. Met een stempelkaart konden alle kinderen het Septemberfeest beleven in het klein. Een groot succes! De marktspelen werden eveneens fanatiek bezocht en beleefd waarin Centrum aan het langste eind trok. Ondertussen waren er een heel aantal jongeren aan het vogelschieten om de titel Prins en Prinses. Het hele jaar mogen Silvan Ligtenbarg en Sophie Ordelman deze titel dragen! De donderdag was eigenlijk al geslaagd met de Seniorenmiddag: alle tafels waren gevuld en men genoot enorm van Ronnie Tober en de Borchländer Musikanten. Naast de tent op de parkeerplaats van het gemeentehuis was de kermis al lekker op gang. Tegen 20.00 uur was Volharding te aanschouwen onder leiding van Mike Schäperclaus. Met vermaak van illusionist Brandon Smeets werd de opening begeleid naar het vuurwerkspektakel. De avond werd afgesloten met ROXX. En dan die vrijdag he… vroeg met die kinderen naar de tent voor een show van Nigel Otermans. Hoewel het natuurlijk wennen is en even zoeken was, er was lekkere koffie mensen, speciaal om jullie door de ochtend te loodsen. We horen het wel als het komend jaar weer gewaardeerd wordt! Hup door naar het boegsprietlopen, het wordt bijna normaal maar ook deze keer bleef Ylse te Boome weer droog. Zal vast in de genen zitten want haar vader werd 2e. Pfoeh en dan bedrijvenmiddag, man dat lijkt elk jaar wel weer gezelliger te worden! Met de ALL-IN coverband is het gelukt om tot de late uurtjes door te gaan. Niet altijd bevorderlijk voor de zaterdagochtend maar genoeg karakter hier in Borculo he? Even was er paniek: op facebook ontstond het gerucht dat er geen Reveille zou zijn omdat deze niet op het programmaboekje stond. Beste mensen, deze staat er nooit op maar komend jaar gaan we dat maar eens doen, dan zijn jullie goed voorbereid. Traditiegetrouw ontbijt Volharding in alle vroegte met elkaar om collectief met het bestuur de Koning en Koningin van 2023 op te halen voor de aftrap van het vogelschieten. Weer een groot aantal deelnemers streden voor de titel Koning en Koningin van 2024. Laat het dan toch niet weer net zo zijn dat ook déze keer Koningin Loes net van het centrum verhuisd is naar de Morsmanshof, toch lief dat we haar volgend jaar op haar oude adres mogen ophalen. Want om komend jaar dan ook nog naar de Heer Rudolfstraat voor Koning Bennie te lopen kunnen we Volharding niet aan doen he? Om over het bestuur maar te zwijgen. Want het bestuur is dan wel jong, tis geen vierdaagse he?

Zondag
Hoewel de festiviteiten op zaterdag eindigen wordt er op zondag nog massaal gewerkt aan de afbouw van de tent Grote dank gaat dan ook uit aan de extra vrijwilligers die zondag ochtend (vaak goed geslapen omdat ze de zaterdag avond niet meer gered hebben) hun handen uit de mouwen gestoken hebben. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd Septemberfeest van 2024 en kijken we enorm uit naar komend jaar. Waarin we in maart van start gaan met Stadsquiz 650 jaar Borculo, in april Koningsdag vieren, in mei herdenken en in September hopelijk weer een frisse editie van het Septemberfeest!

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven