‘Medisch wonder’ Colette uit Eibergen voltooide na horrorcrash de marathon: “Kijk met positief gevoel terug”

EIBERGEN – Haar behandelend arts noemt haar een medisch wonder. De afgelopen tijd heeft ze keihard getraind om die woorden nog eens extra kracht bij te zetten. En met succes: Colette Gomez uit Eibergen voltooide afgelopen weekend de marathon van Eindhoven. Waarmee ze andermaal een belangrijk hoofdstuk heeft bijgeschreven in haar revalidatieproces.

Zwaargewond
Het was april vorig jaar toen de triatlete na een training zwaargewond raakte nadat ze met haar racefiets in de tunnel bij sportpark De Bijenkamp frontaal op twee tegemoetkomende fietsers klapte. Ze lag in coma en vocht dagenlang voor haar leven, waarbij het maar de vraag was of ze het zou halen. Na uiteindelijk zo’n twintig weken in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, kwam ze in september weer thuis. Om vervolgens al na enkele dagen de trainingen te hervatten. Al was duidelijk dat ze nog een hele lange weg te gaan had. “Dat mijn behandelend arts me een medisch wonder noemt, zegt wel veel over waar ik vandaan kom. Mijn arts zei ook dat ik mijn voorspoedige herstel voor een heel groot te danken heb aan mijn goede conditie.”

Marathon lopen
Nadat ze de smaak weer te pakken kreeg, kwam ze dit voorjaar op het idee de marathon van Eindhoven te lopen. Om op die manier geld in te zamelen voor de Hersenstichting. “Van nabij weet ik nu hoe belangrijk hersenen voor een mens zijn. Zelf ben ik goed hersteld, dat gun ik iedereen”, zei ze daar eerder over.
De wedstrijd afgelopen zondag ging boven verwachting. Colette liep met 3.46 uur een keurige tijd, maar belangrijker nog: ze zamelde ruim 7.000 euro in. “En daar komt nog de opbrengst bovenop van de actie die de sportwinkel Woest – waar ik in het triatlonteam zit – voor mij heeft opgezet. Ook nog eens ruim duizend euro.”

Goed gevoel
Ze blikt dan ook met een erg positief gevoel terug op de marathon: “Ik heb hiermee een belangrijke periode in mijn leven af kunnen sluiten en wil me nu vooral weer richten op de toekomst.” Voor meer informatie en donaties: www.voordehersenstichting.nl/fundraisers/colette-gomez

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven