Laat je woning verzekeren tegen diefstal en natuurschade


BERKELLAND – Er zijn veel spullen in huis waar je zuinig op wil zijn, zoals de gloednieuwe flatscreen tv, je sieraden met emotionele betekenis of elegante meubels.
Niet veel mensen denken na over scenario’s zoals brand, diefstal of stormschade. Ben jij toch de onverwachte pechvogel die dit overkomt? Dan mag je blij zijn als je een inboedelverzekering of opstalverzekering hebt die beschadigde of kapotte huisraad vergoed tegen de actuele waarde.

Woning verzekeren
Een inboedelverzekering biedt vervanging voor alles wat beschadigd is door brand, storm en hagel, leidingwater, beroving of diefstal. Wanneer je je woning verzekerd hebt bij Allianz Direct, ontvang je de hoogste bescherming met een verzekeringsmodule die ook natuurschade dekt, zoals hevige regenval of ernstige waterschade als gevolg van een overstroming. Alle roerende goederen in je huis zijn verzekerd en dat is ook van toepassing op goederen in de kelder, garage of in de tuin.

Opstalverzekering
Een opstalverzekering biedt bescherming tegen de financiële gevolgen van schade en vernieling aan je huis. Wanneer een boom op je dak valt tijdens een storm, brengt dit mogelijk aanzienlijke financiële schade met zich mee die je zonder opstalverzekering zelf had moet betalen. Met de juiste dekking voorkom je grote investeringen voor herstelschade. Een opstalverzekering biedt uitkomst bij incidenten zoals een blikseminslag en schade door hagel of storm. Of je een opstalverzekering nodig acht of niet, hangt een beetje af van jouw type woning. Een vrijstaand huis met veel omringende bomen wordt eerder blootgesteld aan stormschade dan een appartement.

Bescherm je spullen met een inboedelverzekering
Wat wordt eigenlijk beschouwd als huisraad? De fundamentele regel luidt: alle apparaten die in je huishouden functioneren als inrichting of dienen voor alledaags gebruik. Maar wist je dat een inboedelverzekering ook schade dekt aan zaken die je voor je werk gebruikt en die aangeboden zijn door jouw werkgever? Denk bijvoorbeeld aan gereedschapskisten of laptops of accessoires zoals headsets. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar sommige claims kan weigeren als er sprake is van grove nalatigheid. Dit betekent dat schade of inbraak voorkomen had kunnen worden. In hedendaagse clausules is ook de elektrische fiets opgenomen voor aanspraak op een vergoeding, mits deze op slot is gedaan.

Tot waar is mijn inboedel verzekerd?
Is de bescherming van je bezittingen uitsluitend geldig binnenshuis? Een inboedelverzekering biedt bescherming voor al je spullen die zich binnen de verzekerde locatie bevinden. Naast je woning of appartement is de verzekering ook van toepassing in kelders, de garage of in tuinhuisjes. Ook het meubilair op het balkon is verzekerd tegen schade door hagel. Wasmachines en wasdrogers zijn eveneens verzekerd, zelfs als jij en je buren een wasruimte gezamenlijk gebruiken. Hoewel alle roerende goederen verzekerd zijn in geval van inbraak, zal de verzekeraar vragen of de verzekerde gebeurtenis volledig heeft plaatsgevonden buiten jouw schuld. Als je bijvoorbeeld lange tijd de terrasdeur open hebt laten staan, heb je kans dat de verzekeringsmaatschappij de claim zal weigeren. Informeer daarom van tevoren duidelijk naar de voorwaarden.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven