KV ’t Broek uit Ruurlo 7de tijdens landelijke straatcompetitie klootschieten


RUURLO – Op 20 oktober was de start van de Landelijke straat competitie klootschieten. Reutum (Ov) was de eerste gastheer dit jaar. Deze vereniging doet sinds jaren weer mee op landelijk niveau met een team bestaande uit ex jeugdspelers. Ook Noord Berghuizen speelt dit jaar voor het eerst mee op landelijk niveau. De NKB zorgt net als voorgaande jaren voor de organisatie. De Achterhoek is vertegenwoordigd door de herenteams van Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo).

Reutum
Op het vrij korte parcours in het buitengebied van Reutum traden de teams uit de diverse afdelingen aan voor de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De heren van ’t Broek uit Ruurlo moesten het in een rechtstreeks duel opnemen tegen de heren van Nooit Gedacht. Het parkoers met de diverse bochten en mooie lange rechte stukken is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Helaas hadden enkele mindere schoten en het net niet uitkomen op kruisingen tot gevolg dat Nooit Gedacht al snel wegliep op de mannen uit Ruurlo. Met 45 schoten werd het parkoers door de mannen uit Ruurlo geslecht. Uiteindelijk goed voor de 7e plaats.

Uitslagen
Zwolle (Groenlo) de kampioen van vorige seizoen liet zien dat zij ook dit seizoen weer voor de titel gaan. Zwolle mocht gelijk aantreden tegen mede titelkandidaat Beuningen. Zwolle ging goed van start en liep vrij snel uit naar 3 schot voorsprong. In het 2e deel van de wedstrijd had Beuningen een aantal zeer lange schoten en werd de achterstand omgezet naar een kleine voorsprong voor Beuningen. Uiteindelijk werd het laatste schot bepalend en won Zwolle met 38 meter verschil. Zowel Zwolle als Beuningen noteerden een knappe score van 37 schoten en werden 1e en 2e.  Nooitgedacht werd 3e met 39 schoten voor Vooruitzicht dat 40 schoten nodig had. Ook debutant Noord Berghuizen noteerde 40 schoten. Reutum eindigde met 41 schoten op de 6e plaats, ruim voor ’t Broek dat 7e werd. Lattrop Breklenkamp werd 8e. Helaas moest Beuningen 2 verstek laten gaan.  Het belooft weer een spannende competitie te worden met meerdere titelkandidaten.

Dames
Bij de dames is helaas dit jaar geen vereniging uit de Achterhoek dat meedoet op landelijk niveau. De volgende landelijke straat competitie is op 17 november.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “KV ’t Broek uit Ruurlo 7de tijdens landelijke straatcompetitie klootschieten”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven