film: Hondenplons in Rekken

REKKEN – Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vond in Natuurzwembad Rekken weer de jaarlijkse Hondenplons plaats. De Hondenplons is al jaren een geweldige happening voor zowel de viervoeters als de baasjes. Ieder jaar vindt hij plaats, na afloop van het zwemseizoen. Een paar dagen voor de plons gaat het waterpeil van Natuurzwembad Rekken (zandbodem) omlaag, waardoor er een strandje ontstaat.

Gezellig en leuk
Zo kan de baas samen met zijn hond rustig het water in gaan, ideaal voor honden die geen water kennen. De meeste honden redden zichzelf prima en plonsen samen het water in. De sfeer is altijd enorm leuk en gezellig. Het initiatief komt van de vrijwilligers van het zwembad en Monique van Sark, van Gentle Way. Zij is dagelijks bezig met de verzorging en training van honden in haar eigen salon.

Gespetter en geplons
Zeker 50 honden hebben dit jaar de Hondenplons gewaagd. Ballen werden keer op keer uit het water gehaald, voorafgaand aan een heerlijk gespetter en geplons. Het water was ongeveer 12 graden en dat was voor de honden prima. Er was een deskundige aanwezig die toezag op het gedrag en het uithoudingsvermogen van de honden. Kortom: een heel leuk initiatief zo aan het eind van het zwemseizoen.

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven