Burgemeester opent nieuwe kunstruimte StudioPunt5 in Borculo met jubileumexpositie Annemiek Punt


BORCULO – Joost van Oostrum opent zondag 6 oktober de gloednieuwe kunstruimte StudioPunt5, dat een platform biedt voor wisselende exposities en culturele evenementen. De feestelijke opening door de burgemeester van de gemeente Berkelland wordt gemarkeerd door de jubileumexpositie ‘Grenzeloos in Glas’ van beeldend kunstenaar Annemiek Punt, ter ere van haar 45-jarig kunstenaarschap.

Verrassend
Kunstruimte StudioPunt5 is gelegen op een verrassende industriële locatie in het historische stadje Borculo. Het pand, van meer dan 300 vierkante meter aan de Korenbree 28-5 in Borculo, is een dynamische expositieruimte waar kunstliefhebbers kunnen genieten van diverse kunstvormen en inspirerende evenementen. Te beginnen met de solo-expositie van de Borculose beeldend kunstenaar Annemiek Punt (1959).

Glaskunst
Annemiek Punt wordt gezien als grootmeester in de glaskunst en pionier in de glasversmelting. In 1979 begon zij op 19-jarige leeftijd haar eigen glas-in-loodatelier. Inmiddels heeft zij furore gemaakt in de wereld van de monumentale kunst. Haar gigantische oeuvre omvat meer dan 120 enorme, monumentale glaskunstwerken over de hele wereld. Tijdens de expositie ‘Grenzeloos in Glas’ zijn er nieuwe, nooit eerder vertoonde glas- en schilderkunstwerken te zien.

Informatie
De opening vindt zondag 6 oktober plaats in besloten kring. Op zondag 13 oktober opent StudioPunt5 om 12.00 uur officieel haar deuren voor het grote publiek. De expositie ‘Grenzeloos in Glas’ is gratis te bezoeken van 13 oktober tot en met 1 december, op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, en op afspraak. De opening van StudioPunt5 sluit aan bij de make-over die Borculo de afgelopen jaren heeft ondergaan. Het is een toepasselijke aanvulling op het nieuwe horecaplein bij de Joriskerk, de comeback van de oude Berkelhaven en de vernieuwingen rondom de historische watermolen. De historische stad wordt met recht de ‘parel aan de Berkel’ genoemd. Bezoek voor meer informatie over StudioPunt5 en de expositie www.studiopunt5.nl.

Foto: Ebo Fraterman

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven