Autoverzekering Gelderland ruim 7% duurder


BERKELLAND – Inwoners van Gelderland die via Geld.nl een autoverzekering vergelijken, betalen in 2024 flink meer voor hun autoverzekering dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2023 was de gemiddelde premie in Gelderland nog bijna € 75 per maand, maar dat is in 2024 gestegen tot ruim € 80 per maand. Dit komt neer op een jaarlijkse stijging van meer dan € 65.

Toch liggen de kosten voor een autoverzekering in Gelderland onder het landelijke gemiddelde van bijna 85 euro per maand. Daarmee staat Gelderland in de middenmoot van de lijst van autoverzekering premies in Nederland.

Waarom zijn de premies in Gelderland gestegen?
De hogere verzekeringspremies in Gelderland komen vooral door de toename van autodiefstal (+6%) en voertuigdiefstal (+13%). Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer voertuigcriminaliteit betekent een grotere kans op schade, en dat berekenen verzekeraars door in de premies.

Daarnaast kozen meer autobezitters in Gelderland voor een allrisk verzekering, die fors duurder is dan de WA-verzekering en de WA+ verzekering.

Tip! Op zoek naar de voordeligste autoverzekering? Ga dan je autoverzekering vergelijken op Geld.nl en vind de goedkoopste optie die het beste past bij jouw situatie. Bespaar zo gemiddeld € 237 per jaar op je autoverzekering!

Disclaimer: De genoemde cijfers over autoverzekeringspremies in Gelderland gelden alleen voor inwoners van Gelderland die via Geld.nl autoverzekeringen hebben vergeleken.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven