Zingen bij Markant in Ruurlo, dat begint aan twee projecten: Wereldlichtjesdag en Gospelviering

RUURLO – Voor wie  altijd al graag heeft willen zingen, is er nu een mooie gelegenheid om mee te doen. Het komende seizoen heeft het Ruurlose Markant namelijk twee projecten op het programma staan. Het eerste project is Wereldlichtjesdag op zondag 8 december en het tweede project is op zaterdag 28 juni 2025 met een Gospelviering rond de herdenking van Keti Koti. 

Nieuw seizoen
Om te kunnen meezingen bij één van deze of bij beide projecten, dienen deze liefhebbers zich zo spoedig mogelijk aan te melden bij het Ruurlose koor. Markant is het nieuwe seizoen weer gestart en repeteert elke dinsdagavond. De repetitietijden zijn van 19.45 tot 21.45 uur in de aula van de Willibrordschool in Ruurlo. De liederen voor Wereldlichtjesdag zijn al bekend. Voor de Gospelviering zullen nog geschikte liederen worden uitgezocht. Koorleden ontvangen een map met de partituren van de liederen, die het koor gaat zingen. 

Bijdrage
De bijdrage om mee te doen bedraagt per project 50 euro. Men kan ervoor kiezen om aan één van de twee projecten mee te doen, maar alle beide projecten mag natuurlijk ook.
Het eerste project van Wereldlichtjesdag (zondag 8 december) gaat over het herdenken van ouders die een kind verloren hebben of nabestaanden die een dierbare hebben verloren door een zelfgekozen dood. Wereldwijd wordt hierbij stilgestaan in het weekend van de Tweede Advent.
Het tweede project rond de herdenking van Keti Koti is een Gospelviering (zaterdag 28 juni 2025). De bekende Negro Spirituals zijn ontstaan ten tijde van de slavernij. In steeds meer gemeentes wordt stilgestaan bij deze herdenking; elk jaar op 1 juli. Het programma moet nog verder worden ingevuld.

Aanmelden
Om goed mee te kunnen draaien in deze projecten is het van belang dat nieuwe zangers snel aansluiten bij het koor. Geef bij het aanmelden naam, adres, telefoonnummer en mailgegevens door aan het secretariaat van Markant; men kan ook meteen aangeven aan welk project men mee zou willen meedoen. Natuurlijk zijn deze zangers ook van harte welkom om daarna lid te blijven. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht bij bij secretaris Christina van Diesen, via [email protected].

Foto: Willem Dane

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven