Workshop ‘Sacrale dans’ in Ruurlo krijgt vervolg

RUURLO – De vorig jaar in de Dorpskerk van Ruurlo gegeven workshop meditatieve of sacrale dans vroeg om een vervolg. Workshopbegeleider Jeaneth de Witte – Smit, docente Meditationdes TanzesSacred Dance, komt daarom opnieuw twee avonden naar Ruurlo. Ook voor wie niet deelnam aan de vorige workshop staat deelname open. Sterker nog, de organisatoren hopen op veel nieuwe gezichten.

Kringvorm
De meditatieve dans wordt in kringvorm gedanst, vaak rondom een middelpunt, bijvoorbeeld bloemen of een kaars, maar het kan ook een ‘midden’ zijn dat het thema van de bijeenkomst vertaalt.
De danspatronen zijn eenvoudig en terugkerend; iedereen kanmeedoen. Danservaring is niet nodig, makkelijk zittend schoeisel wordt aangeraden.

Dankbaarheid
Grondlegger van deze dansvorm was Prof. Bernhard Wosien(1908 – 1986). Wosien studeerde theologie en kunstgeschiedenis; hij was balletmeester en choreograaf. Zijn leerlinge en naaste medewerker Friedel KlokeEibl heeft de Meditation des Tanzeswereldwijd verder ontwikkeld. Haar dansen en choreografieën weerspiegelen levensthema’s. Voor de nu in de Dorpskerk van Ruurlo te houden workshop is het thema ‘dankbaarheid’ gekozen. Rond dat thema dansen de deelnemers hun choreografieën.

Aanmelding
Deze workshop maakt deel uit van het activiteitenprogramma dat door de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem onlangs is gestart onder de titel ‘Zin in Reurle’. Meer informatie daarover staat op de website.  De workshop beslaat twee avonden, donderdag 17 en woensdag 30 oktober, beide avonden van 19.00 tot 20.30 uur, in de Dorpskerk van Ruurlo. Tijdens deze avonden wordt toegewerkt naar een bijzondere Taizéviering op zondag 3 november om 16.30 uur, eveneens in de Dorpskerk.

Aanmelden
Aanmelding vooraf is gewenst vóór woensdag 9 oktober bij Anneke de Hoop, bij voorkeur met een e-mail aan
[email protected], maar appen mag ook: 06 23 25 97 55. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers, daarom wordt spoedige aanmelding geadviseerd. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

www.pknruurlobarchem.nl

Bij de foto (rechtenvrij):

De sacrale dans wordt in kringvorm gedanst, deze keer rond het thema ‘dankbaarheid’.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven