Werksessie sociaal veilig sportklimaat Ruurlo 14 oktober

BERKELLAND – Iedereen moet een leven lang kunnen genieten van sport en bewegen. Een veilige sportomgeving is daarbij van groot belang. Dat lijkt vanzelfsprekend maar is het niet altijd. Ook in de sport komen zaken voor die een gevoel van onveiligheid kunnen geven of als niet prettig worden ervaren. Na de inspiratiebijeenkomst Sociaal veilig sportklimaat van januari gaan we praktisch aan de slag in werksessies met de vier basiseisen, de vier V’s binnen de sportverenigingen. De vier V’s voor veiligheid zijn: Verenigingsbrede gedragscode, Vertrouwenscontactpersoon op de club, Verklaring Omtrent het Gedrag voor vrijwilligers, Vakkundig geschoolde trainer-coaches.

Vier kernen
In de vier grote kernen van Berkelland organiseren Sport Federatie Berkelland (SFB) en NOC*NSF dit najaar werksessies voor clubs om samen te werken aan de vier V’s. We nodigen bestuursleden en de vertrouwenscontactpersonen (VCP, als deze er zijn) uit van de diverse clubs uit. Niet alle data zijn nog bekend, maar er is wel een datum voor Ruurlo. Op maandagavond 14 oktober, inloop 19.00 uur en start om 19.30 uur, is de eerste werksessie in Ruurlo, in de kantine van vv Ruurlo. De eindtijd staat gepland rond 21.30 uur. Zodra de overige data in Berkelland bekend zijn, zullen we dit communiceren. Deelname aan een werksessie is gratis. Het is niet erg als clubs de inspiratiesessie gemist hebben. Het verschil tussen de inspiratiesessie en werksessie is dat we nu bij de werksessie samen met de clubs aan de slag gaan om alle 4 de V’s ook daadwerkelijk te realiseren.

Aanmelden
Opgeven voor de werksessie in Ruurlo kan vanaf nu via [email protected]. Mochten jullie vragen hebben, neem dan contact op met de SFB.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven